Zaključni turnir je v rokah Kamničanov

    Odbojkarje Calcit Volleyja do konca rednega dela srednjeevropske lige čakajo še tri tekme. Prva bo na sporedu v sredo, 3. februarja, ko bo v Kamniku, ob 20. uri, gostoval UVC Holding Graz, uvrstitev na zaključni turnir v Zwettlu pa bodo morali Kamničani potrditi še v nedeljo, 7. februarja, v Pliberku, kjer se bodo pomerili z domačo SK Zadrugo Aich/Dob in 10. februarja, doma z zagrebško Mladostjo.

    Z zmago v Zagrebu bodo kamniški odbojkarji sami odločali o tem, ali bodo marca igrali na zaključnem turnirju srednjeevropske lige v Zwettlu. Ker bo domačin turnirja Union Raiffeisen Waldviertel, ki je trenutno peti, so prosta le tri mesta. Pravzaprav le še eno, kajti Merkur Maribor in ACH Volley sta nanj prav tako že uvrščena, saj imajo Mariborčani ob vseh odigranih tekmah rednega dela tekmovanja 26 točk, drugouvrščeni Ljubljančani pa pet manj in tudi tri tekme manj. Tretji so trenutno Dobljani, ki imajo iz desetih odigranih tekem 18 točk, dve točki za njimi pa so Kamničani, a s tekmo manj.

    »Pomembno je, da je vse v naših rokah. Pred tremi tedni v Gradcu smo po slabem prvem nizu izgubili, nato pa resda brez večjih težav premagali domačine, ki letos v tem tekmovanju še niso zmagali. Toda v letošnji sezoni smo že imeli težave proti podobnim ekipam. Zadnjič minulo soboto proti Krki, ko smo igrali v četrtem nizu morali v igro celo poslati Brulca, Klobučarja in Hebdo, da nismo izgubili še ene točke v boju za čim višjo uvrstitev po rednem delu domačega prvenstva. Upam, da je bil to zadnji opomin za moje igralce,« pred sredino tekmo z Gradčani pravi Gregor Jerončič, trener kamniške ekipe, ki jo že v soboto čaka derbi domačega prvenstva z Mariborom, dan pozneje pa še gostovanje v Pliberku pri SK Zadrugi Aich/Dobu.

    V primeru zmage nad Gradčani in Dobljan bi se Calcit Volley ne glede na izid svoje zadnje tekme z Mladostjo uvrstil na zaključni turnir srednjeevropske lige. Če bi v sredo zmagali in v nedeljo ostali praznih rok, bi morali prihodnjo sredo premagati Zagrebčane, njihova usoda pa bi bila potem odvisna od razpleta tekme ACH Volley – SK Zadruga Aich/Dob, ki bo na sporedu 14. februarja.

    »Najprej se moramo osredotočiti na sredino tekmo, šele nato bomo razmišljali o Mariboru in po tekmi v Mariboru o Dobu. Dejstvo je, da je pred nami naporen ritem tekem, vendar imamo na voljo dovolj kakovostnih igralcev, ki pa bodo morali svojo kakovost potrditi tudi na igrišču,« je pred tekmo z UVC Holding Grazem še dejal Jerončič.