Prepričljivo do desete letošnje zmage

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v tekmi 14. kroga 1B. DOL za ženske v dvorani OŠ Stranje premagala Weiler Volley Zreče s 3:0 (15, 14, 12). V prihodnjem krogu, v petek, 5. februarja, bodo gostovale v Murski Soboti. Tekma proti zadnjeuvrščeni Soboti se bo začela ob 19.30.

  Calcit Volley II – Weiler Volley Zreče  3:0  (15, 14, 12)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, brez gledalcev, sodnika: Vratarič, Hafnar.

  Calcit Volley II: Krašovec, Topič, Stupar, Lužovec, Javornik, Šiftar, Povh, Zorman, Žužek, Žvegla, Andrejič, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec. Trenerka: Katarina Vraber.

  Weiler Volley Zreče: Proševa, Petelinšek (L), Gorinšek, Iršič, Lajhar, Črešnar, Skerbinek, Kovše, Vovk, Leva, Jakob (L). Trener: Tomaž Pisnik.

  Varovanke Katarine Vraber so se z Zrečankami v zaostali tekmi petega kroga pomerile že v sredo, tudi v gosteh pa so bile veliko boljše in so prav tako slavile s 3:0 (12, 10, 22). Navkljub gladki zmagi so mlade Kamničanke resno vstopile tudi na domači tekmi, v kateri je prvič v 1B. DOL za ženske tekmo začela mlada Mija Šiftar, ki je v Calcit Volley prišla v zimskem prestopnem roku, in svojo priložnost izkoristila na najboljši možni način.

  Prvi niz so domače odbojkarice še začele nekoliko zadržano, vendar so že na polovici niza prišle do občutnejše prednosti, tako da je trenerka Katarina Vraber v igro pošiljala mlajše igralke, ki so niz brez večjih težav tudi dobile. Tudi v nadaljevanju je Vraberjeva igrala z igralkami, ki so do zdaj v letošnji sezoni igrale nekoliko manj, kar se v kamniški igri ni prav nič poznalo. Nasprotno, že na začetku niza so pobegnile gostjam, ki so bile brez pravih priložnosti za vsaj častni niz tudi v tretjem.

  »Zadovoljna sem, kako so svojo priložnost izkoristile mlajše igralke. Prvič je tekmo začela Mila Šiftar, ki se, čeprav je še zelo mlada, ni ustrašila nasprotnic. Mislim, da smo prikazali še boljšo igro kot v sredo v Zrečah, podobno tekmo pa pričakujemo tudi v Murski Soboti. Zavedamo se, da je treba vsakega nasprotnika spoštovati, hkrati pa bo to tudi priložnost, da poskusimo kaj novega in da mlajše igralke, ki že komaj čakajo na začetek mladinskega državnega prvenstva, spet igrajo več, kot so na prejšnjih tekmah,« je po deseti zmagi svojih varovank v letošnji sezoni dejala Katarina Vraber.