Za začetek neodločeno z Nizozemci

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi od dveh pripravljalnih tekem z nizozemsko ekipo Lycurgus igrali neodločeno, 2:2 (-23, 15, 19, -25). Ekipi, ki bosta v letošnji sezoni nastopili tudi v pokalu CEV, se bosta nocoj pomerili še enkrat.

  Calcit Volley – Lycurgus  2:2 (-23, 15, 19, -25)

  Calcit Volley: Kos 14, Hribar (L), Bregar 8, Purić 3, Kosmina 8, Gasparini, Siirilä 6, Brulec 1, Beravs 3, Plot (L), Pavlović 15, Mujanović 8. Trener: Matija Pleško.

  Lycurgus: Schut 3, Held 3, Spiegelaar, Hofhuis, Austin 5, Ottevanger (L), Schneidmiller 13, Bartels 5, Van Gent 7, De Jong 1, Huus 2, Pesti 7, De Vries 5, Borst 7. Trener: Arjan Taaij.

  Slabih štirinajst dni pred začetkom državnega prvenstva so Kamničani gostili nizozemski Lycurgus, po neodločenem izidu po štirih odigranih nizih pa sta se trenerja odločila, da ne bosta igrala tie-breaka. V odigranih štirih nizih so domači odbojkarji prevladovali v drugem in tretjem nizu, v prvem in četrtem pa so bili v končnici bolj zbrani Nizozemci. Tudi tokrat Matija Pleško še ni mogel računati na Jana Klobučarja, ki je na evropskem prvenstvu v Katovicah s slovensko izbrano vrsto osvojil srebrno kolajno, manjkal pa je tudi poškodovani Mitja Gasparini.

  V prvem nizu so Kamničani na servis Martina Kosmine povedli z 10:7, vodili so tudi še z 12:9, vendar so s petimi zaporednimi točkami do prednosti prišli gostje (14:12). Pred vstopom v končnico niza so bili spet v prednosti Kamničani
  (21:19), vendar prednosti niso ohranili, kajti v napeti končnici je z dvema zaporednima točkama zmago gostom priboril Marcel Pesti.

  Najboljšo igro so kamniški odbojkarji prikazali v drugem nizu, v katerem so povedli s 13:8, nato pa z raznovrstno in učinkovito igro v napadu brez večjih težav prihajali do točk. Tudi v drugem nizu je domača ekipa igrala na visoki ravni, z blokom Jana Brulca povedla z 10:5, na manj kot na dve točki pa nasprotnika ni več pustila k sebi. Niz se je končal s tremi zaporednimi uspešnimi napadi Danila Pavlovića.

  Tudi četrti niz se je začel po kamniških notah, saj so s točko Timoteja Gala Kosa vodili že s 6:2, bilo pa je tudi še 8:4. Vendar je sledil nov padec v igri domače ekipe, kar so gostje izkoristili in z blokom Geoffreyja van Genta prišli do vodstva z 9:8. Toda po polminutnem odmoru so Kamničani vajeti igre spet vzeli v svoje roke, a si kakšne večje prednosti niso zagotovili. V končnico so še vstopili z dvema točkama prednosti (22:20), podobno kot v uvodnem nizu pa je sledil nov padec zbranosti, tako da so Nizozemci z blokom Dennisa Borsta slavili v četrtem nizu.