Tekme s Kaštelo ne bo, v Kapošvarju najprej z Mariborčankami

  Odbojkarice Calcit Volleyja bi v torek morale igrati svojo prvo tekmo v srednjeevropski ligi po več kot letu dni, vendar do tekme s Kaštelo ne bo prišlo. Hrvaške podprvakinje, ki bi danes morale igrati tudi z Novo KBM Branikom, so svoj prihod v Slovenijo zaradi covida-19 v svojih vrstah morale odpovedati.

  V soboto so Kamničanke še tretjič v letošnjem pripravljalnem obdobju premagale aktualnega hrvaškega prvaka, Mladost iz Zagreba. Tokrat v gosteh, nastopile pa so brez Lucille Charuk in Fatoumatee Sillah. »Obe sta imeli manjše težave, vendar ni šlo za nič resnejšega, tako da bosta že danes normalno trenirali. Lahko bi rekli, da sta doma ostali iz preventive, zato pa so druge igralke dobile nekaj več priložnosti, tako da smo se iz Zagreba vrnili s pozitivnimi signali,« je odsotnost Charukove in Sillahove komentiral Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja, ki je računal, da bo s svojimi varovankami sezono uradno odprl s torkovo tekmo proti okrepljeni Kašteli.

  »Na žalost do tekme ne bo prišlo, kdaj jo bomo odigrali, pa je težko reči, saj imamo zelo natrpan urnik tekem. Na same priprave na novo sezono pa ta odpoved niti ne bo vplivala. Seveda bi nam prišla prav, toda v tem delu sezone je vsa naša osredotočenost na začetek kvalifikacij v ligi prvakinj, ko bomo morali biti že v vrhunski formi. Pred tem nas čaka še začetek državnega prvenstva in verjamem, da bomo na turnirju na Madžarskem imeli na voljo dovolj tekem, da bomo na dobri poti, da bomo sezono začeli dobro pripravljeni. Turnir bo, kot že rečeno, zelo dobrodošel. Vse ekipe bodo zelo kakovostne, v teh štirih tekmah bomo skušali še dvigniti raven trenutne pripravljenosti, preizkusiti še nekatere taktične zamisli, tako da bodo to resnično zadnje preizkušnje pred začetkom državnega prvenstva, ko bomo gostili Krim,« se turnirja v Kapošvarju veseli Rozman.

  V treh dneh bodo kamniške odbojkarice odigrale štiri tekme. Že prvi dan se bodo pomerile z Novo KBM Branikom (18.00), v soboto jih čaka tekma z ekipo MTK iz Budimpešte (14.00), v nedeljo pa bodo dopoldne igrale proti ekipi UTE (11.00), ki je prav tako iz Budimpešte, in za konec turnirja še z domačim MCM-Diamantom (17.30).

  Ana Marija Vovk že trenira

  V prvi tekmi turnirja lige prvakinj skupine B se je v Trevisu decembra lani huje poškodovala Ana Marija Vovk, ki od takrat ni več igrala za kamniško ekipo. »Ana Marija že nekaj časa trenira, vendar po prilagojenem programu, kar je zagotovo dobra novica. Če bo šlo vse po sreči, se nam bo ob koncu leta lahko pridružila na polno in že igrala prve tekme,« se vrnitve reprezentančne sprejemalke nadeja Rozman.