Še tretjič boljše od Zagrebčank

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v še tretji pripravljalni tekmi na novo sezono premagale Mladost, ki so jo premagale že na turnirju v Zagrebu in pred tednom dni v Kamniku. Tokrat so spet igrale v Zagrebu in zmagale s 3:0 (21,25, 25), v dodatnem četrtem nizu pa so bile s 25:18 boljše domačinke.

  Mladost Zagreb – Calcit Volley  0:3 (-21, -25, -25)

  Mladost Zagreb: Freund 3, Popić 3, Perić 2, Grbavica 13, Brčić 1, Šamadan 18, Kulić 3, Magdić 4, Marković 7, Štimac (L), Tomić 9.

  Calcit Volley: Pavlović Mori 7, Špoljarič (L), Mihevc 5, Javornik 1, Radišković 15, Šiftar 2, Brulec Kostić 18, Lenart, Boisa 10, Janežič (L), Zorman 3, Čižman 9.

  Slovenske državne prvakinje so se v desetih dneh še tretjič pomerile z najboljšo hrvaško ekipo in še tretjič so zabeležile zmago. V prvih treh nizih je kamniški trener Gregor Rozman igral z izkušenejšo ekipo, v dodatnem četrtem nizu pa so priložnost dobile mlajše igralke, ki so niz dobro začele, vodile z 8:4, na sredini niza so za domačinkami zaostajale za točko (15:16), v končnici pa so popustile na sprejemu, kar so Zagrebčanke izkoristile z asom Astrid Popić in prišle do častnega niza.

  Najbolj prepričljivo so Kamničanke dobile uvodni niz, vendar so odpor domače ekipe strle šele v končnici. Do 21 točke sta bili ekipi še skupaj, na servis Žive Javornik pa so prišle do odločilne prednosti, niz pa je zaključila Neja Čižman. Z asom Andjelke Radišković so kamniške odbojkarice v drugem nizu povedle že z 9:1, vodile so tudi še z 19:13, nato pa popustile. Veliko težav jim je v napadu povzročila Martina Šamadan, ki je domači ekipi priigrala celo zaključno žogo za izenačenje v nizih. Vendar do preobrata ni prišlo, tudi po zaslugi servisov Katje Mihevc, ki je z asom tudi končala niz.

  V tretjem nizu je dolgo bolje kazalo domači ekipi, ki je povedla s 6:2, vodila še z 12:9, vendar je Mihevčeva z blokom izid že na 12. točki izenačila. Po zaslugi Olivere Brulec Kostić so v nadaljevanju niza Kamničanke prišle do prve zaključne žoge za končno zmago, tretjo je nato z blokom izkoristila Radiškovićeva.