Za uvod v slovenski troboj z ACH Volleyjem

  Odbojkarje Calcit Volleyja že v torek v ljubljanski dvorani Tivoli na drugem letošnjem turnirju srednjeevropske lige čaka obračun z ACH Volleyjem. Tekma se bo začela ob 20. uri, že dan pozneje, ob isti uri, pa se bodo Kamničani pomerili še z Merkur Mariborom. V četrtek bo v Tivoliju na sporedu še tekma med ljubljanskimi in mariborskimi odbojkarji.

  Slovenski podprvaki se še niso popolnoma sprijaznili z izpadom iz pokala CEV. V Groningenu se je zgodilo prav tisto, česar so se v kamniškem taboru najbolj bali. Domačini so od prve točke naprej pritisnili s servisom, za nameček pa so bili pri tem zelo uspešni.

  »Dejansko je bilo vse tako, kot sem predvideval, žal pa mi nismo imeli pravega odgovora na igranje pol visokih in visokih žog na ‘kolih’, ker je bil naš sprejem nekoliko odmaknjen od mreže. Zato smo bili napadalno nekoliko podhranjeni, ampak takšen nasprotnik Lycurgus je, in ko jim steče servis, nasprotnika oddalji od mreže in potem so tudi visoki v bloku. V Kamniku v tem niso bili uspešni, doma pa so, kar so tudi sami priznali, odigrali daleč najboljšo tekmo v letošnji sezoni. Skratka, če je njim vse šlo od rok, ni nam prav nič. Napadalno sta bila na svoji ravni le oba korektorja, Nik Mujanović in Tomislav Mitrašinović,« je razloge za boleč poraz na kratko pojasnil Matija Pleško, trener Calcit Volleyja, ki pa časa za objokovanje ni imel prav veliko. Že v soboto ga je na Ravnah na Koroškem čakala tekma osmega kroga domačega prvenstva, v katerem je prišel še do sedme letošnje zmage.

  »Ravenčani proti nam niso imeli česa izgubiti. Igrali so doma, lahko so bili sproščeni in tudi oni so pritisnili s servisom, vendar smo imeli tokrat pravi odgovor nanj. Na koncu smo dobili tisto, kar smo si pred tekmo želeli, vendar nas že v torek čaka nasprotnik na višji ravni, ko bo vse skupaj spet popolnoma drugače,« pa se je kamniški trener že dotaknil drugega letošnjega turnirja v srednjeevropski ligi.

  Na prvem turnirju v Kamniku so odbojkarji Calcit Volleyja v svoji dvorani premagali SK Zadrugo Aich/Dob s 3:2, brez izgubljenega niza pa so bili boljši od Spartaka Myjave in Mladosti Ribole iz Kaštele. Tokrat jih v Ljubljani čakata le dve tekmi, v prvi se bodo pomerili z domačini turnirja, ki so v avstrijskem Zwetlu prav tako prišli do treh zmag (Waldviertel, Komarno, Mladost Zagreb), z dvema zmagama iz dveh tekem (Mursa Osijek, Amstetten) pa se lahko pohvalijo tudi Mariborčani, ki so igrali v svoji dvorani. Z obema ekipama so Kamničani tudi že igrali v domačem prvenstvu. Njihov izkupiček je bil polovičen, v Tivoliju so proti ACH Volleyju izgubili z 1:3, medtem ko so Mariborčane doma premagali s 3:1.

  »Za ACH Volley vemo, kam sodi, za Maribor pa prav tako menim, da gre za zelo dobro ekipo, ki je resda imela nekoliko slabši začetek sezone, v zadnjem času pa igra dobro. Zanje velja, da gre za dobro sestavljeno ekipo, v kateri je resda nekaj mlajših igralcev, vendar tudi od njih pričakujem, da bodo prikazali dobro odbojko. Je pa res, da so naše misli trenutno usmerjene proti tekmi z domačini turnirja. Spet nas čaka servisno napadalna ekipa, kar nam ne leži. Upam, da bomo na sprejemu tokrat boljši, kot smo v Groningenu. Če bo tako, se tudi proti njim da igrati,« je prepričan Pleško.

  V prvem medsebojnem dvoboju so Ljubljančani prepričljivo dobili prva dva niza, v tretjem pa so svojo kakovost pokazali tudi Kamničani, ki so četrtega izgubili šele po hudem boju. Prejšnji teden so aktualni slovenski državni prvaki po petih letih slavili v ligi prvakov, ko so doma premagali nemški Düren.

  »Prepričan sem, da imajo Ljubljančani svoje načrte, vendar imamo svoje tudi mi. V vsakem primeru želimo prikazati dobro igro, videli pa bomo, kako bodo igralci na obeh straneh razpoloženi. Vsekakor bodo gledalci lahko prišli na svoj račun,« je pred torkovo tekmo še dejal trener Calcit Volleyja.