Rozman: V sredo je tekma na vse ali nič

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v sredo imele svojo zadnjo priložnost, da se uvrstijo v ligo prvakinj. Vendar je pred njimi vse prej kot lahka naloga, saj so pred tednom dni na prvi tekmi v Kamniku izgubile s 3:2 (-16, -21, 17, 20, 12), tako da bodo morale na Kanarskih otokih zmagati s 3:0 ali 3:1, ob zmagi s 3:2 pa bo o napredovanju odločal t. i. zlati niz. Tekma se bo začela ob 21. uri.

  Slovenske državne prvakinje so na svojo odločilno tekmo odpotovale v ponedeljek pozno ponoči, tako da bodo imele dovolj časa, da se pripravijo na svojo najpomembnejšo tekmo prvega dela sezone. V sklop priprav sta sodili tudi četrtkova pokalna tekma v Puconcih, predvsem pa sobotna v Grosuplju, ki so jo Kamničanke dobile na prepričljiv način. Domačinkam so prepustile le 36 točk, večino časa pa so igrale v najmočnejši zasedbi.

  »Grosuplje še zdaleč niso slaba ekipa, ker pa je bila to praktično edina prava tekma pred povratno tekmo na Kanarskih otokih, smo se že pred njo tekmo z Grosupljem dogovorili, da jo bomo skušali izkoristiti za pripravo nanjo. Veseli me, da so se dekleta držale dogovora in da so bile vse tri nize zbrane in osredotočene na igro. Resnično so jo oddelale, kot je treba,« je bil s sobotno predstavo svojih varovank zadovoljen Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

  Z igro svoje ekipe je bil zadovoljen tudi po prvem nizu prve tekme tretjega kroga kvalifikacij lige prvakinj. V njem so La Laguno nadigrale v vseh elementih igre, toda sredi drugega niza so se v njihovi igri že pojavile prve težave. Španke so pred vstopom v končnico niza še vodile z 18:15, v končnici pa so do zmage, tudi po zaslugi lastnih napak gostij, vseeno prišle Kamničanke. Toda od tretjega niza naprej prav nič ni več potekalo po kamniških notah.

  »Že v sredini drugega niza smo videli, da imamo določene težave. Res je tudi, da je La Laguna rahlo dvignila raven svoje igre, vendar smo izgubili tisto agresivnost in zbranost, ki smo jo držali skozi prvi niz. Prava zahvaljujoč pomanjkanju agresivnosti smo naslednje tri nize odigrali slabo, potem pa smo še predvsem v petem nizu naredili preveč lastnih napak. Ekipa, ki v tie-breaku naredi sedem lastnih napak, ne more zmagati,« je o vzrokih za poraz na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij lige prvakinj dejal Rozman.

  Vendar za kamniško ekipo ni še prav nič izgubljenega. Tako ali tako se bo vse odločalo na Tenerifu, dobro pa je tudi, da so se že v prvi tekmi lahko prepričale v kakovosti izkušene španske ekipe.

  »Morda se malo čudno sliši, če rečem, da bi bilo popolnoma nepomembno, če bi doma zmagali s 3:0, 3:1 ali 3:2, kajti tako ali tako se odloča v drugi tekmi. V vsakem primeru bi morali v gosteh dobiti vsaj dva niza, tako pa moramo tri. Skratka, odločalo se bo v sredo, mi pa bomo morali biti maksimalno zbrani, angažirani in preprosto je to tekma na vse ali nič. Pokazati bomo morali vse, kar znamo, videli pa bomo, ali bo to dovolj za ligo prvakinj ali ne bo.«

  In kaj bodo morale Rozmanove varovanke v sredo popraviti?  »V vsaki tekmi lahko popraviš kakšnega od elementov igre. Nismo še odigrali tekme, v kateri bi bilo vse popolno, tako da bomo morali tudi po tehnični strani igrati na višji ravni. To je nesporno dejstvo, tisto, kar bo bolj pomembno, bo, da bomo od prve do zadnje točke verjeli, da lahko zmagamo, da se lahko uvrstimo v ligo prvakinj in da bomo čez celo tekmo držali zbranost, osredotočenost in agresivnost predvsem v napadu. Ne smemo jim pustiti dihati, to je edini način. Če tega ne bo, bo rezultat isti kot v Kamniku,« meni Rozman.

  V Kamniku je bila v gostujoči ekipi najboljša igralka podajalka LA Lagune, 43-letna Patricia Aranda Munoz, v bloku je blestela 24-letna Američana Keli Niece s sedmimi bloki, v napadu pa še ena izkušena odbojkarica, Kubanka Lisbeth Arredondo, ki bo danes praznovala svoj 35. rojstni dan.

  Sodnika bosta Romun Benone Visan in Izraelec Roy Goren.