Še dve zmagi za kamniške mladince

    Mladinska ekipa Calcit Volleyja je tudi na drugem turnirju 1. lige državnega prvenstva, ki je bil odigran v Šempetru v Savinjski dolini, zabeležila dve zmagi. V prvi tekmi je še drugič letos z 2:0 (19, 21) premagala domači SIP Šempeter, v drugi pa je bila z 2:0 (15, 23) boljša še od kanalskega Salonita. V nedeljo, 4. decembra, jih na Ravnah na Koroškem čaka že tretji turnir.

    Varovanci Gašperja Ribiča so pred 14 dnevi na turnirju v Mariboru oba svoja nasprotnika, SIP Šempeter in Fužinar SijMetal premagali z 2:1. Še zlasti tekma z Ravenčani je bila nadvse razburljiva, saj so se vsi trije nizi končali na razliko. Toda v Šempetru v Savinjski dolini so že v prvi tekmi proti domači ekipi potrdili dobro dnevno formo, čeprav na tej tekmi niso igrali z Nikom Mujanovićem. Vso tekmo so igrali v postavi Luka Blaževič na podaji, Gregor Frece na mestu korektorja, Miha Okorn in Enej Sladič kot sprejemalca, Maj Novak in Jure Burkeljca na mestu blokerjev ter Jakob Drolc na mestu libera.

    Kamničani so odlično začeli tudi tekmo s Kanalci, ki so jo začeli v postavi Luka Blaževič na podaji, Nik Mujanovič na korektorskem položaju, Miha Okorn in Gregor Frece na mestu sprejemalcev, Jure Burkeljca in Maj Novak na mestu blokerjev in na liberu Enej Sladič. Toda po prepričljivi zmagi v prvem nizu so imeli v drugem veliko več težav, vendar so se na koncu po dobro postavljenem bloku le veselili svoje četrte zmage v letošnji sezoni 1. lige. Štiri zmage imajo po štirih odigranih tekmah le še Črnuče I.

    »Danes smo v obe tekmi vstopili v vlogi favoritov, kar smo z dobro igro tudi upravičili. Z majhnim številom lastnih napak in učinkovitim napadom smo najprej brez večjih težav premagali Šempeter in s podobnim pristopom odprli tudi prvi niz proti Salonitu. V drugem nizu smo nato za hip izgubili koncentracijo in dopustili nasprotniku, da se nam je nevarno približal. Naredili smo več napak v napadu in imeli manjše težave s sprejemom. Po spletu ugodnih sodniških odločitev in večji zbranosti v končnici niza smo z napadalnimi servisi in končnim blokom zaključili tekmo. Rad bi pohvalil vse soigralce za dobro igro, zdi pa se mi, da moramo do naslednjega turnirja izpiliti predvsem blok in obrambo, saj imamo tu največ prostora za napredek,« je razplet turnirja komentiral Miha Okorn, lani najboljši igralec kadetskega evropskega prvenstva v Albaniji, na katerem je Slovenija osvojila prvo mesto.