Za razred boljši

  Druga moška ekipa Calcit Volleyja je v tretjem krogu 2. DOL prvič igrala v svoji dvorani na OŠ Stranje. Gostili so ekipo SIP Šempeter, ki je v pokalu pred to tekmo izločila prvoligaško ekipo iz Kranja. Kamničani tokrat presenečenja niso dovolili. V prihodnjem krogu bodo v soboto, 3. novembra, igrali v Slovenski Bistrici.

  Kamniški odbojkarji v dvoboj s Šempetrani niso krenili najbolje. Morda so tudi pod vtisom poraza v prejšnjem krogu na Ravnah na Koroškem gostom dovolili, da so povedli s 4:0. Vendar je šlo le za slab uvod v tekmo, kajti že na četrti točki sta bili ekipi skupaj, nato pa je bilo vse v znamenju domačinov. Z odličnimi servisi so Šempetrane prisilili v počasno igro, ki je bila lahek plen za domači blok. V prvem nizu so Šempetrčanom prepustili vsega 15 točk, v drugem 18, v tretjem pa so se gostje le nekoliko bolj upiral in bili blizu vse do zaključka niza, ki pa se je na koncu le odvil v korist Calcita, ki je slavil z rezultatom 25:23.

  Calcit Volley II je s šestimi točkami trenutno na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

  Za Calcit Volley so v prvi postavi igrali Podobnik, Rotar, Lazar, Makovec, Lakner, Smrekar in Krt, v igro pa so vstopili tudi Grahek, Forštnarič, Poljanšek, Blaževič in Medved.

  Izjava po tekmi

  Samo Belavič Pučnik, trener Calcit Volleyja II: »Fantje so odigrali odlično tekmo, predvsem smo bili nevarni s servisi, kar je posledično olajšalo delo našim blokerjem. Tudi igra v polju je bila na visokem nivoju in požrtvovalna. Fantje so si res želeli zmage in to so kazali skozi celotno tekmo. Pohvale gredo vsem igralcem, še posebej vesel pa sem, da se igralsko prebuja Matija Lakner, ki je zaigral na mestu korektorja. Sedaj imamo za to igralno mesto kar nekaj opcij, ki mi omogočajo nekaj več taktičnega prostora.«

   

  Komentarji