V Tivoliju se ni izšlo

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v derbiju tretjega kroga 1. DOL za moške v ljubljanski dvorani Tivoli ostali praznih rok. Domači ACH Volley je slavil s 3:0 (16, 17, 21), svojo naslednjo tekmo pa bodo imeli kamniški odbojkarji že v sredo, 31. oktobra, ko bodo v ligi Mevza gostili avstrijski Union Raiffeisen Waldviertel.

  ACH Volley – Calcit Volley 3:0 (16, 17, 21)

  Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 200, sodnika: Valentar (Ravne na Koroškem), Pevc (Škofja Loka).

  ACH Volley: Kovačič (L), Purić 6, Pavlović, Pleško, Brulec 2, Đirlić 12, Okroglič, Mantha 12, Pokeršnik 8, Videčnik 10, Poluaian. Trener: Andrej Urnaut.

  Calcit Volley: Pereira 11, Hribar (L), Bregar 7, Golob (L), Ratek 2, Vidmar 6, Babkov 3, Štalekar 3, Kvas, Lakner 1, Kotnik, Štembergar Zupan 1. Trener: Aleš Hribar.

  Kamniški odbojkarji so po dveh zmagah v domačem prvenstvu, uspešnem uvodnem nastopu v srednjeevropski ligi in zmagi v osmini finala pokala Slovenije z veliko mero optimizma šli v dvoboj z aktualnimi državnimi prvaki, ki so sezono prav tako začeli s štirimi zmagami. Toda v Ljubljani varovancem Aleša Hribarja ni prav veliko uspevalo, zatajili so v vseh elementih igre, predvsem pa v bloku, saj so v treh nizih zbrali le en blok, domačini pa so z blokom dosegli kar 12 točk.

  Že v uvodu prvega niza gostom iz Kamnika ni šlo po načrtih, kajti domačini so ob boljšem sprejemu in igri v napadu povedli z 10:5, po bloku Matica Videčnika, nekdanjega igralca Calcit Volleyja, pa so svojo prednost povečali že na šest točk (18:12). Kamničani za obrambo domače ekipe do konca niza niso našli protiorožja.

  Tudi v drugem nizu je bilo prav vse na strani Ljubljančanov, ki so ob boljšem servisu brez večjih težav prihajali do točk. Z blokom Dika Purića so gostom pobegnili za štiri točke (12:8), z novim blokom, tokrat Petra Đirlića, že za šest (16:10). Ob nerazpoloženih napadalcih so bili Kamničani brez pravih možnosti za preobrat, tako da so Ljubljančani brez večjih težav prišli do vodstva z 2:0 v nizih.

  V tretjem nizu so svojo kakovost pokazali tudi gostujoči odbojkarji, čeprav so Ljubljančani z napadom Đirlića in servisom Jana Pokeršnika pobegnili za tri točke. Kamničani so izid na 15. točki izenačili, pred vstopom v končnico pa povedli z 19:17. Toda z odlično igro v bloku je ACH Volleyju uspel popoln preobrat za zmago v tretjem nizu in s tem tudi za nove tri točke v državnem prvenstvu.

  Izjavi po tekmi

  Jani Kovačič, libero ACH Volleyja Ljubljana: »Mislim, da smo bili že od samega začetka zelo agresivni v igri. Pokazali smo, da igramo doma v Tivoliju, danes se je nabralo tudi več gledalcev, kot smo navajeni na drugih tekmah, pred katerimi nam je uspelo sestaviti odlično igro. Vem pa, da je s to ekipo še prostora za napredek.«

  Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »ACH Volleyju čestitam za zmago, danes so bili prepričljivo boljši. Njihova relacija servis-sprejem in pa blok jim je dala to prednost, tako da danes pošteno povedano nismo imeli nobenih možnosti za zmago proti ekipi s tako visokim procentom v teh elementih.«

   

  Komentarji