Dekleta v Bratislavi, fantje doma

    Odbojkarice Calcit Volleyja, ki so v soboto v klubskem obračunu premagale svojo drugo ekipo, bodo že v torek ob 16.30 v Bratislavi igrale še svojo tretjo tekmo v srednjeevropski ligi Mevza. Le dan pozneje bodo svojo tretjo tekmo v tem tekmovanju igrali tudi kamniški odbojkarji, ki bodo po zmagi v Kazincbarciki ob 20. uri gostili avstrijsko ekipo Union Raiffeisen Waldviertel.

    Težje delo na papirju čaka varovanke Gregorja Rozmana, ki v Mevzi še niso osvojile točke. Na obeh dozdajšnjih tekmah, v prvem krogu proti Strabagu iz Bratislave in zagrebški Mladosti so po zmagi v uvodnem nizu v nadaljevanju popustile, tako da so za zdaj še brez točke. Če se bodo še želele vmešati v boj za prva štiri mesta in s tem na zaključni turnir, na gostovanju v Bratislavi proti Slaviji ne bodo smele izgubiti. Slovakinje so do zdaj odigrale tri tekme, v katerih so zapisale dve zmagi in poraz. V mestnem obračunu so premagale Strabag in doma zagrebško Mladost, na gostovanju v Bekescsabai pa so izgubile proti dvakratnim zaporednim zmagovalkam Mevze.

    Po sobotnem porazu v Tivoliju, tekma je ob domačem prvenstvu veljala tudi za srednjeevropsko ligo, bodo imeli Kamničani popravni izpit proti ekipi iz Zwettla, ki je po dveh odigranih tekmah v Mevzi še brez zmage, vendar z eno točko. Pred slabimi štirinajstimi dnevi so v svoji dvorani namučili ACH Volley, ki je do zmage prišel šele v petem nizu, medtem ko ima Calcit Volley trenutno zmago in poraz. Avstrijce vodi češki trener Zdenek Šmejkal, sicer pa so v ekipi večinoma tujci, dva Britanca, dva Poljaka, dva Nemca, Grk, Brazilec, Kanadčan, in dva Avstrijca. Z morebitno zmago bi bili Kamničani nekoliko bliže zaključnemu turnirju.

    Komentarji