Za konec leta zanesljivo do treh točk v Kranju

  V zaostali tekmi osmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške je Calcit Volley na gostovanju v Kranju premagal Hišo na kolesih Triglav s 3:0 (13, 21, 19).  Svojo prvo tekmo v novem letu bodo Kamničani igrali 9. januarja, ko se bodo v zaostali tekmi sedmega kroga pomerili s Krko.

  Hiša na kolesih Triglav – Calcit Volley  0:3 (-13, -21, -19)

  Kranj – Dvorana Planina, brez gledalcev, sodnika: Miklošič (Maribor), Vrenko (Šempeter v Savinjski dolini).

  Hiša na kolesih: Ibrišimovič, Nanut, Glamočanin, Tučen 4, Bregant 9, Godnič 1, Libnik (L), Snedec, Mali 8, Štembergar Zupan 5, Šikanič, Maček, Fajfar (L). Trener: Sašo Rop.

  Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič 8, Kosmina, Gasparini 20, Hebda 9, Klobučar 9, Jerončič, Brulec 2, Bregar, Štalekar 3, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

  Pred dobrimi tremi meseci v uvodni tekmi sezone so kranjski odbojkarji v gosteh pošteno namučili Kamničane, ki so do zmage prišli šele v petem nizu. Tokrat zmaga varovancev Gregorja Jerončiča niti v enem trenutku ni bila ogrožena, še najbližje vsaj častnemu nizu so bili domačini v drugem nizu, ko so še vodili z 18:15. Na strani Calcit Volleyja, ki je s tekmo manj po dveh tretjinah rednega dela prvenstva na tretjem mestu, sedem točk za vodilnim ACH Volleyjem in šest za Merkur Mariborom, so bili tudi vsi statistični podatki.

  V prvem nizu so gostje iz Kamnika do prve večje prednosti prišli na servis svojega kapetana Mitje Gasparinija, ko so po njegovem asu domačinom pobegnili za štiri točke (4:8). Vendar je nato Andrej Štembergar Zupan, ki je pred letošnjo vrnitvijo v Kranj kar šest sezon preživel v dresu Calcit Volleyja, prepolovil zaostanek svoje ekipe, ki pa je po zviti potezi Jana Brulca na mreži spet zaostajala za štiri točke (7:11). Za svoj drugi polminutni odmor se je domači trener Sašo Rop odločil po uspešnem napadu Jana Klobučarja in zaostanku šestih točk (9:15), toda ob vrnitvi na igrišče je bil po uspešnem prvem tempu uspešen še Diko Purič. Ob dobri igri na servisu in v napadu so Kamničani že pred vstopom v končnico vodili z enajstimi točkami prednosti (22:11), po lastni napaki Kranjčanov pa so tudi zanesljivo dobili uvodni niz.

  Drugi niz so kranjski odbojkarji začeli bolj odločno, popravili so svoj sprejem, na drugi strani kamniški servisi niso bili več tako natančni, nekaj manj prodorni so bili tudi v napadu, tako da so bili varovanci Saša Ropa vse do sredine niza ves čas v minimalnem vodstvu. Nekajkrat tudi za dve točki, po uspešnem napadu Janka Breganta pa prvič tudi za tri (16:13). Za svoj prvi polminutni odmor na tekmi se je tokrat odločil Gregor Jerončič. Kranjčani so še vodili z 18:15, z blokom Saša Štalekarja pa so Kamničani po daljšem času izid izenačili. Že v naslednjem napadu po »winnerju« Žana Beravsa so gostje povedli z 20:19, dosegli pa so še dve zaporedni točki. Gasparini je poskrbel za prvo od treh zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih, že prvo je z asom izkoristil Klobučar.

  V tretjem nizu je bila začetna pobuda na strani kamniških odbojkarjev, ki so si hitro priigrali dve točki prednosti, a so domačini na servis Janija Godniča in napadu Breganta ta zaostanek spremenili v vodstvo z 9:7. Štembergar Zupan je njihovo vodstvo povečal na 12:9, a je Klobučar izid najprej izenačil, Gasparini z dvema zaporednima točkama in Štalekar z blokom pa do novega kamniškega vodstva (15:12). Razigrani Kamničani so preko Gasparinija prišli že do šestih točk prednosti (20:14), kar je bilo za borbene Kranjčane vendarle preveč, da bi se jim še lahko približali. Kamniško zmago, enajsto v letošnjem državnem prvenstvu, je potrdil Milosz Hebda.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »V bloku smo imeli kar nekaj težav, predvsem tu mislim na timing bloka, drugače pa smo lahko zadovoljni. Začetni udarci so bili v prvem nizu, zaključku drugega in tretjega niza odlični, vmes pa smo bili premalo agresivni. Tudi sprejem bi lahko bil boljši, tako da nismo imeli prav veliko možnosti za hitrejšo igro, ampak na splošno smo lahko zadovoljni. Danes smo tudi prvič igrali s postavo, kakršna bi morala biti od začetka sezone, in v tej zasedbi nismo še nikoli igrali. Ampak po vseh teh tekmah, ki smo jih imeli v nizu, je bilo pomembno, da smo prišli do treh točk, tako ali tako pa se bo vse reševalo v nadaljevanju sezone.«