Klobučar po povratku zadovoljen z občutki na igrišču

  Odbojkarji so letošnjo sezono začeli s tekmo proti Hiši na kolesih Triglavu, dobre tri mesece pozneje pa bodo s Kamničani odigrali zadnjo tekmo v letu 2020. V zaostali tekmi osmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške bodo v sredo, 23. decembra, v dvorani Planina v Kranju, skušali še drugič premagati varovance Saša Ropa. Jan Klobučar, ki na uvodni tekmi v novi sezoni še ni igral za kamniško ekipo, opozarja, da so se morali njegovi soigralci pošteno potruditi, da so vknjižili zmago, a so ob tem Kranjčanom oddali točko.

  Kamniški odbojkarji so se v ponedeljek iz Zwettla vrnili v zgodnjih jutranjih urah, po tretji tekmi v petih dneh pa jim je trener Gregor Jerončič namenil enodnevni počitek. Glede na to, da so Kamničani na vseh treh tekmah igral pet nizov, so si odmor še toliko bolj zaslužili. Na prvih dveh tekmah je bil ves čas na igrišču tudi Jan Klobučar, za katerega sta bili to prvi tekmi po letošnjem marcu. Navkljub dolgi odsotnosti, se mu to na igrišču ni ravno videlo.

  »Priznati moram, da sem po tekmi z Mariborčani pošteno utrujen, toda po drugi strani sem vesel, ker sem videl, da lahko spet normalno igram. Dobro, sicer sem pred tem že nekaj časa normalno treniral, ampak trening je trening, tekma je tekma, je vseeno malo drugače. Tudi s soigralci nisem še najbolj uigran, sem bil pa z občutki na igrišču med samo tekmo zadovoljen. Škoda je le, da nismo doma premagali Waldviertla, zato pa je bila toliko bolj pomembna zmaga proti Merkur Mariboru. Vedeli smo, da bo to težka tekma, saj so Mariborčani z Alenom Šketom zdaj še močnejši. S to zmago smo spet ostali v boju za drugo mesto po rednem delu sezone, dobro pa je tudi, da smo z njimi dobili obe letošnji preizkušnji. Naredili bomo vse, da bo tako do konca sezone,« je svoji prvi domači tekmi v dresu Calcit Volleyja opisal Klobučar.

  V Zwettlu Gregor Jerončič sicer ni računal na 28-letnega kamniškega sprejemalca, ki je po dveh napornih tekmah vendarle potreboval nekaj odmora. »Waldviertel je v svoji dvorani prikazal veliko boljšo igro kot v Kamniku. Veliko bolje so servirali in tudi na splošno so bili boljši. Vendar pa je to veljalo tudi za nas. Z izjemo prvega niza, ko so bile po večurni vožnji noge še težke, smo preostale nize odigrali na visoki ravni. Mislim, da je šlo za dobro tekmo,« pa je o nedeljski tekmi dejal dolgoletni slovenski reprezentant, ki je z ACH Volleyjem osvojil štiri naslove državnega prvaka. »Zdaj so najmanj tri ekipe, ki se lahko nadejajo naslova državnega prvaka, česar v slovenski ligi že dolgo nismo videli. Tu so potem še nekatere druge ekipe, ki lahko presenetijo, tako da se obeta še hud boj za naslov prvaka.«

  V zadnji letošnji tekmi bodo Kamničani v sredo gostovali v Kranju. »V prvi tekmi so nam Kranjčani povzročili kar nekaj težav. Toda v letošnji sezoni ti jih lahko v našem prvenstvu povzroči katerakoli ekipa, če ne igraš, kot znaš, in če pristop na tekmo ni pravi. Dejstvo je, da smo imeli v uvodu sezoni z njimi veliko težav, zato bomo morali v sredo biti še toliko bolj pozorni, da ne bi prišlo do kakšnega neljubega presenečenja. Do zmage bomo skušali priti s čim manj težavami. Sicer v zadnjem času radi igramo pet nizov, ampak ne bi imel nič proti, če bi do zmage prišli po treh ali štirih nizih. Predvsem bomo morali igrati dobro odbojko,« se še ene dobre predstave svoje ekipe nadeja Klobučar.

  Kranjčani so trenutno na petem mestu prvenstvene lestvice s 15-timi točkami iz trinajstih tekem. V soboto so po hudem boju s 3:2 ugnali novomeško Krko. Peti niz se je končal z izidom 25:23 za Hišo na kolesih Triglav, v domači ekipi pa sta bila najbolj učinkovita Janko Bregant in Miha Mali, ki bosta tudi v sredo glavna nevarnost za kamniško ekipo. Ob seveda njihovem nekdanjem kapetanu, Andreju Štembergar Zupanu, ki konec septembra še ni mogel pomagati svoji zdajšnji ekipi, iz katere je tudi prišel v Calcit Volley. V sredo bosta na sporedu še dve tekmi, v Mariboru bosta prav tako v zaostali tekmi osmega kroga igrali trenutno prvouvrščeni ekipi državnega prvenstva, Merkur Maribor in ACH Volley, v Kanalu pa bo domači Salonit v zaostali tekmi sedmega kroga, gostil Hoče.