Za finale bodo potrebovali tudi pomoč s tribun

  Pred odbojkarji Calcit Volleyja je v sredo, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik, do zdaj najpomembnejša tekma sezone, v kateri bodo lovili finale Sportklub prve odbojkarske lige za moške. V prvi polfinalni tekmi končnice so doma premagali Merkur Maribor s 3:1 (22, -19, 17, 24), v drugi so bili s 3:1 (21, 17, -22, 22) boljši Mariborčani. V finale se je že uvrstil ACH Volley, ki je bil v dveh tekmah boljši od kranjske Hiše na kolesih Triglav.

  Za kamniške odbojkarje se druga polfinalna tekma končnice državnega prvenstva ni začela po njihovih željah, saj si je pri vodstvu Mariborčanov gleženj poškodoval Nik Mujanović, ki ga do konca tekme ni bilo več na igrišče. Po njegovi poškodbi so varovanci Jurija Žavbija potrebovali kar nekaj časa, da so prišli k sebi in šele, ko je na mestu korektorja zaigral Luis Sosa Sierra, je bila njihova igra spet boljša. Vendar ne dovolj dobra, da bi pripravili preobrat.

  »Zagotovo je Mujanovićeva poškodba vplivala na našo igro. V zadnjih tekmah je dokazal, da se razvija v dobrega korektorja, z njim smo igrali dobro in dejansko nam igra ni stekla, dokler ni Luis stopil na korektorski položaj. Zdaj, ko nimamo več Jana Klobučarja, imamo še toliko manj možnosti za menjave in pozna se nam prav vsak igralec, ki ga ni. Žal nam je v četrtem nizu zmanjkalo malo moči, pa tudi zbranosti. Predvsem smo bili premalo učinkoviti v napadu, tudi v bloku bili slabši, zato pa smo bili tokrat boljši na servisu,« je nekaj vzrokov za poraz na tekmi v Mariboru naštel Uroš Pavlović, ki je bil ob drugem kamniškem blokerju Danielu Aponzi edini v ekipi Calcit Volleyja, ki je bil v napadu več kot 50-odstoten. Seveda, če ne štejemo nesrečnega Mujanovića, ki je svoja edina napada na tekmi spremenil v točki.

  Prav napad ter igra v bloku in obrambi sta elementa v kamniški igri, ki ju bodo morali v sredo izboljšati, čeprav tudi sprejem ni bil ravno na najvišji ravni, kar še vedno velja tudi za servis.

  »Vse, kar je bilo možno, nam je v soboto steklo v napačno smer in po Mujanovićevi poškodbi tudi kemija med nami ni bila najboljša, kot da smo energijsko nekoliko ‘ugasnili’. Verjamem, da v sredo ne bo tako in da bomo od prve točke naprej vstopili z boljšo energijo, že od začetka skušali nasprotnika oddaljiti od mreže, in če bomo dve, tri točke v prednosti, smo vseeno toliko izkušeni, da bi to moralo zadostovati za zmago. Toda, če bomo šli z njimi točko za točko in čakali do konca niza, bo psihološki pritisk večji na nas. Skratka, v vseh naštetih elementih moramo biti boljši in to je edina pot, ki nam bo prinesla finale,« je prepričan Pavlović, ki je poškodbi Klobučarja tudi novi kapetan kamniške ekipe.

  Kamničani so v letošnji sezoni proti Mariborčanom v soboto izgubili šele svojo drugo medsebojno tekmo, preostalih šest so dobili, kar pomeni, da je kakovost vendarle na njihovi strani. Seveda pa jo bodo morali potrditi tudi na igrišču, kajti vseh šest dozdajšnjih zmag, kot oba poraza v sredo, ne bodo veljali prav nič.

  »Po porazu v ekipi ni bilo čutiti pretirane nervoze. Vemo, zakaj smo izgubili, kje smo bili v soboto slabši, vemo pa tudi, da smo jih v letošnji sezoni večkrat premagali. Upam, da bomo v sredo, z izjemo Klobučarja, vsi lahko igrali, kajti popravnega izpita ne bo več. Preprosto bomo morali vsi stisniti zobe. Pred nami je tekma, ki jo, če ti ne manjka ravno pol noge, moraš igrati. Želimo si tudi glasne podpore s tribun, ki jo bomo zelo potrebovali,« Pavlović na tekmo vabi vse kamniške navijače, ki bi kot sedmi igralec lahko pomagali Calcit Volleyju do tako želenega finala državnega prvenstva.