O uvrstitvi v finale končnice bo odločala tretja tekma

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v drugi polfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske v gosteh izgubili proti Merkur Mariboru z 1:3 (-21, -17, 22, -22). V prvi tekmi so pred domačimi navijači Kamničani zmagali s 3:1 (22, -19, 17, 24), odločilna tretja tekma polfinala končnice pa bo v sredo, 12. aprila, ob 20. uri, v Kamniku.

  Merkur Maribor – Calcit Volley 3:1 (21, 17, -22, 22)

  Maribor – Dvorana Tabor, gledalcev 200, sodnika: Valentar, Tomec.

  Merkur Maribor: Jevšnik (L), Vodušek 3, Pernuš 1, Adžović 13, McConnell 6, Bračko 11, Kumer (L), Kržič 3, Donik 15, Leva, Fink 8, Najdič, Iršič, Peruničić. Trener: Sebastijan Škorc.

  Calcit Volley: Planinšič 2, Mujanović 2, Vinkovič 4, Lazar, Okorn, Košenina (L), Arsenoski, Okroglič 7, Sosa Sierra 16, Mitrašinović 1, Aponza 14, Pavlović 10. Trener: Jurij Žavbi.

  V letošnji sezoni so kamniški in mariborski odbojkarji odigrali že sedem medsebojnih tekem, le eno, prvo polfinalno Pokala Slovenije, pa so dobili odbojkarji Merkur Maribora. Kamničani so slavili tudi v prvi polfinalni tekmi končnice, tokrat pa so morali priznati premoč mariborske ekipe, tako da bo o uvrstitvi v finale odločala sredina tekma v Kamniku, medtem ko se je vanj že uvrstil ACH Volley, ki je tudi v drugo s 3:0 (20, 14, 28) premagal Hišo na kolesih Triglav.

  V uvodnem nizu so Kamničani z asom Nika Mujanovića povedli s 4:2, vendar so domači odbojkarji z blokom Žige Donika povedli s 6:4. Luis Sosa Sierra je izenačil na 6:6, pri vodstvu domačinov z 8:7 pa si je gleženj poškodoval mladi Mujanović, ki ga je zamenjal Tomislav Mitrašinović. S tem težav za kamniško ekipo še ni bilo konec, kajti po njihovi lastni napaki so Mariborčani pobegnili že za štiri točke (11:7). Po novi kamniški napaki je bilo že 14:9, vendar se gostje niso sprijaznili s porazom. Domačinom so se na servis Daniela Aponze približali na dve točki zaostanka (14:16), na točko zaostanka pa jim nikakor ni uspelo priti, zato je pred vstopom v končnico niza in vodstvo Mariborčanov z 21:18 Jurij Žavbi vzel še svoj drugi polminutni odmor. Tudi po njem ni prišlo do preobrata, kajti po bloku Žige Donika so domačini vodili že z 22:18. Zadnjo točko v prem nizu je dosegel Miha Fink.

  Začetek drugega niza je pripadel Mariborčanom, ki so po bloku Finka povedli s 7:4, po kar dveh zaporednih napakah Kamničanov pa že z 10:5. Težave gostov na sprejemu so se nadaljevale, prav tako so bili neučinkoviti v napadu in pri zaostanku sedmih točk (6:13) je Žavbi vzel še drugi polminutni odmor. Tudi po njem so bili mariborski odbojkarji boljši nasprotnik in visoke prednosti niso zapravili. Njihovo vodstvo z 2:0 v nizih je potrdil Timotej Vodišek.

  Mladi Vodišek je v tretjem nizu dosegel prvi dve točki za domačo ekipo, vendar so jih Kamničani na tretji točki že ulovili, po napaki domačinov pa so drugič na tekmi vodili z dvema točkama prednosti (7:5), na servis Jureta Okrogliča pa prvič na tekmi s tremi točkami prednosti (12:9). Še bližje prvemu osvojenemu nizu so bili po asu Aponze in vodstvu s 14:10, za novo najvišjo prednost (17:12) pa je poskrbel Sosa Sierra, ki se je v tretjem nizu preselil na mesto korektorja, namesto njega pa je kot sprejemalec niz začel Dino Vinkovič. Kamničani so prednost ohranili do konca, čeprav so po mariborski napaki na servisu izkoristili šele tretjo zaključno žogo.

  V tretjem nizu so bili domačini tisti, ki so prvi prišli do dveh točk prednosti (11:9), zato je Žavbi takoj posegel po polminutnem odmoru. Drugega je vzel po točki Sanija Adžovića in zaostanku treh točk (15:12). Očitno ob pravem trenutku, kajti po uspešnem napadu Sosa Sierre so gostje zaostajali le še za točko, tako da se je za polminutni odmor tokrat odločil domači trener Sebastijan Škorc. Ko je Adžović dosegel novo točko, so Mariborčani še enkrat prišli do treh točk prednosti (21:18), kar jim je ob ne ravno prepričljivem servisu gostov zadoščalo za končno zmago, ki jo je z blokom potrdil Vodušek. Kamničani so se še približali na točko zaostanka (21:22) in tudi 22:23, vendar sta obakrat naslednja servisa končala v mreži.

  Izjava po tekmi

  Jurij Žavbi, trener Calcit Volleyja: »Zagotovo je na našo igro vplivala poškodba Mujanovića na začetku tekme, vendar ne glede na to moramo čestitati Mariborčanom za zmago in njihovo dobro igro. Za razliko od prejšnjih tekem nam ni uspelo s servisa pravočasno odmakniti Donika, prav tako nismo bili na želeni ravni v obrambi in v bloku, poleg tega nas je v napadu presenetil Adžović, ki je odigral zelo dobro tekmo in to so na hitro vzroki za naš poraz. Ne preostane nam drugega, kot da se čim bolje pripravimo na sredino odločilno tekmo.«