Za Calcitovce debitiral Tommi Siirilä

  Odbojkarji Calcit Vollelyja nadaljujejo s pripravljalnimi tekmami v novo sezono, v kateri se bodo v prvem krogu državnega prvenstva pomerili z Merkur Mariborom. V včerajšnji tekmi so s 3:0 (21, 25, 17) premagali kanadsko reprezentanco do 21 let. Kamničane, za katere je prvič zaigral finski reprezentant Tommi Siirilä, so bili s 15:10 boljši tudi v dodatnem četrtem nizu. V nedeljo in ponedeljek bodo doma igrali še z nizozemsko ekipo Lycurgus.

  Calcit Volley – Kanada (U-21)   3:0 (21, 25, 17)

  Calcit Volley: Kos 6, Hribar (L), Bregar 6, Purić 4, Kosmina 1, Gasparini, Siirilä 7, Brulec, Beravs 2, Plot (L), Pavlović 11, Mujanović 7.

  Kanada (U-21): Portelance 1, Abrams (L), Elser 2, Siksna, Ketzynski 5, Byam 6, Schoenherr 1, Vincett 5, Donovan, Young 7, Pickett 3, Koskie, Cooper 15.

  Finec Tommi Siirilä, ki je s finsko izbrano vrsto na evropskem prvenstvu izpadel v osmini finala, je v Kamnik prišel v sredo ponoči, že danes pa je za svojo novo ekipo igral celotno srečanje. Izkušeni bloker bo vsekakor dobrodošla okrepitev za Calcit Volley, ki mu tako manjka le še Jan Klobučar. Odlični sprejemalec bo v danes s slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu v Katovicah igral proti Poljski.

  Siirilä je bil tudi edini, ki je v kamniški ekipi igral vse štiri nize, vsi drugi, z izjemo kapetana Mitje Gasparinija, ki ima še vedno težave z mečno mišico, pa so igrali vsaj po en niz. Najboljšo igro so Kamničani prikazali v tretjem nizu, v katerem so sicer mladi Kanadčani še vodili z 8:7, s petimi zaporednimi točkami pa so domači odbojkarji tehtnico nagnili v svojo korist. Niz je končal Nik Mujanović.

  V prvem nizu so varovanci Matije Pleška z uspešnim napadom Danila Pavlovića prišli že do petih točk prednosti (11:6), prednost petih, šestih točk pa so ohranili vse do končnice. Po dveh zaporednih točkah Samuela Cooperja so se jim Kanadčani sicer približali na tri točke zaostanka, vse dvome o zmagovalcu uvodnega niza pa je razrešil Pavlović. V drugem nizu so domači odbojkarji popustili na sprejemu, tako da so bili Kanadčani vse do sredine niza v prednosti. Toda po točki Mihe Bregarja so Kamničani prvič v tem nizu prišli do vodstva (18:17), nato pa so spet zaigrali nekoliko slabše in gostom dovolili, da so prišli do dveh zaključnih žog. Slovenski pokalni zmagovalci so obe ubranili, z asom Dika Purića pa so slavili tudi v drugem nizu.

  V dodatnem četrtem nizu, ki se je igral le do petnajste točke, so Kamničani z asom Mujanovića povedli s 5:1, prednost pa so brez večjih težav držali do konca.