Talmassons premagal Calcitovke

  V pripravljalni tekmi na novo sezono so odbojkarice Calcit Volleyja gostovale v Lignanu, kjer so se pomerile z domačo ekipo CDA Talmassons. S 3:1 (22, -19, 19, 16) so se zmage veselile domače odbojkarice, ki igrajo v italijanski A-2 ligi. V soboto bodo Kamničanke gostovale v Zagrebu, kjer bodo še enkrat igrale z Mladostjo.

  CDA Talmassons – Calcit Volley 3:1 (22, -19, 19, 16)

  CDA Talmasson: Bovo 14, Dalla Rosa, Silva Conceicao 19, Ludovica, Maggipinto (L), Cantamessa 5, Obossa 24, Grigolo 6, Cogliandro, Pagotto 5, Ponte (L), Nicolini 5. Trener: Leonardo Barbieri.

  Calcit Volley: Mori 5, Špoljarič (L), Mihevc 4, Javornik 3, Radišković 7, Šiftar 9, Brulec Kostić 9, Lenart 1, Janežič (L), Chruk 7, Fatoumatta 9, Zorman, Čižman 4. Trener: Gregor Rozman.

  Slovenske državne prvakinje so v do zdaj najtežji preizkušnji v pripravah na novo sezono morale priznati premoč Talmassonsa, ki je na krilih svoje korektorice, 22-letne Josephine Obossa, zasluženo prišel do zmage. Domače odbojkarice so s 15:8 dobile tudi skrajšani niz, vendar moramo poudariti, da je Gregor Rozman, že po drugem nizu močno premešal postavo, tako da so priložnost dobile vse kamniške odbojkarice.

  V uvodnem nizu so domačinke vodile že s 23:17, v končnici pa so se jim Kamničanke z asom Katje Mihevc približale le na točko zaostanka (23:24), vendar so Italijanke le izkoristile svojo četrto zaključno žogo. Najboljšo igro je kamniška zasedba prikazala v drugem nizu, ko so z blokom Lucille Charuk povedle z 20:16. V končnici niza je vse dvome o tem, komu bo pripadel drugi niz, z dvema asoma razrešila Naja Boisa, niz pa je z blokom končala Andjelka Radišković, ki, tako kot Brulec Kostićeva in Charukova ni več igrala, v četrtem nizu pa sta svoje mesto na igrišču soigralkam prepustile še Leja Janežič, Eva Mori in Boisa. Čeprav so se mlajše kamniške odbojkarice borile po svojih najboljših močeh, so bile izkušnje in tudi znanje na strani domače ekipe, ki je brez večjih težav dobila tudi dodatni peti niz.