Z zmago v Radencih že v 1B. DOL za moške

  Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 18. kroga 2. DOL za moške v gosteh premagali Radence s 3:1 (17, -19, 15, 22). Z zmago so si varovanci Gašperja Ribiča že zagotovili napredovanje v 1B. DOL, saj so Hoče s tekmo več za njimi že za enajst točk. V prihodnjem krogu, v soboto, 18. marca, bodo Kamničani ob 17.30 gostili Ljubljano Volley, že v sredo, 15. marca pa jih čaka zaostala tekma 17. kroga proti Vet4Pet Triglavu.

  Radenci – Calcit Volley II  1:3 (-17, 19, -15, -22)

  Radenci – Športna dvorana Radenci, sodnika: Šiftar, Gruškovnjak.

  Radenci: Založnik, Kavnik, Banič, N. Marič, Domanjko, Kolarić, V. Horvat, G. Marič, Ž. Horvat, Kovačič, Ploj, Ratkai (L), Prelog (L). Trener: Blaž Ajlec.

  Calcit Volley II: Podbregar, Sladič, Okorn, Drolc, Drnovšek, Frece, Poljanšek, Blaževič, Burkeljca, Medved (L). Trener: Gašper Ribič.

  Med tednom so mladi kamniški odbojkarji v zaostali tekmi 15. kroga doma premagali Braslovče, dva dni pozneje pa so bili uspešni še v gosteh v Radencih. Z zmago so samo potrdili, da so z naskokom najboljša ekipa v drugi ligi. Na roke jim je šel tudi poraz Hočanov na gostovanju pri Ljubljani Volleyju, saj imajo tri kroge pred koncem državnega prvenstva že štirinajst točk prednosti pred njimi. Ob tem pa imajo še tekmo manj.

  Kamničani so tekmo v Radencih začeli v postavi Urban Blaževič, Rok Podbregar, Miha Okorn, Enej Sladič, Ambrož Poljanšek, Jure Burkeljca in Marko Medved na liberu. V prvem nizu so si že na sredni priigrali visoko prednost (16:9), ki so jo brez težav ohranili do konca. Po lahko dobljenem uvodnem nizu so v drugem nekoliko zaspali, kar so domačini izkoristili in povedli s 14:8. Ribič je namesto Podbregarja v igro poslal Grego Freceta, ki je nato ostal v igri do konca tekme, vendar tudi to ni spremenilo poteka niza, ki so ga Radenčani zanesljivo dobili.

  Po izgubljenem drugem nizu se je Podbregar vrnil v igro, le da na mesto blokerja, spet pa je stekla tudi kamniška igra. Ob boljšem servisu so sredi niza vodili že s 17:9, prednost pa so do konca le še povečali. Najbolj izenačen je bil četrti niz, v katerem so gostje po izenačenju na 12. točki povedli z 18:13, kar je bilo dovolj še za sedemnajsto zmago v sezoni.

  Izjava po tekmi

  Enej Sladič, igralec Calcit Volleyja: »V tekmo smo vstopili z veliko željo po zmagi. Nasprotnik se je močno okrepil od zadnje tekme, zato nam je zadani cilj nekoliko otežil. Vendar kljub temu nismo popustili in z novo zmago smo si že zagotovili napredovanje v 1B. DOL. Ključ do zmage pa sta bila naša energija in ekipni duh.«