Calcitovke najboljša kamniška športna ekipa

  Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik sta nagradila najboljše športne dosežke v letu 2022. Naj ekipa minulega leta so postale članice Odbojkarskega kluba Kamnik, v roke odbojkaric in odbojkarjev pa so šla še štiri priznanja.

  Slavnostna podelitev priznanj športnih dosežkov za leto 2022 je  potekala v Domu kulture Kamnik, kjer so se zbrani spomnili številnih dosežkov kamniških športnikov v preteklem letu. Zbrane športnice in športnike ter športne delavce je v Domu kulture Kamnik najprej pozdravil Luka Svetec, v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport Kamnik, ki se je v svojem nagovoru zahvalil “športnim delavcem, ki vodite organizacije in s tem omogočate športnikom, da se udejstvujejo. Staršem, ki finančno in časovno svoje otroke podpirate. In na koncu športnikom, ki se z dneva v dan odpovedujete raznoraznim drugim aktivnostim, ki si jih še želite v življenju početi, da lahko dosegate vrhunske rezultate s kamniškim grbom na prsih.”

  Nato je prisotne pozdravil župan občine Kamnik, Matej Slapar, ki je v nagovoru prisotnim čestital za izjemne uspehe navkljub zahtevnejšim pogojem za športno udejstvovanje in obljubil njihovo izboljšanje. “…dejansko vsi skupaj premikate meje, saj z minimalnimi sredstvi dosegate vrhunske rezultate. Vse to ni samoumevno, zato se na Občini Kamnik prizadevamo, da bi postopoma izboljševali športno infrastrukturo. Gradimo kolesarske povezave, postavljamo športno infrastrukturo – zavedamo se, da ne s takim tempom kot bi si vi želeli, pa vendar delamo premike in sem prepričan, da jih bomo tudi v prihodnje, da bomo lahko enkrat prišli na zeleno vejo oziroma na nivo, da bomo lahko ponosni tudi na športne objekte – govorim o športni dvorani, o bazenu, ki bo pokrit čez zimo in bo lahko nudil pogoje za boljše treninge tudi v Kamniku.”

  Na sami prireditvi so se z minuto molka spomnili tudi na nedavno preminula izjemna kamniška športna delavca Milana Windschnurerja, častnega člana OK Kamnik, in Marjana Schnabla, prejemnika najvišjega priznanja za delo v športu ter vseh ostalih, ki so nas v zadnjem letu zapustili in so pustili neizbrisljiv pečat v kamniškem športu.

  Najprestižnejše nagrade so prejeli triatlonka Tjaša Vrtačič, biatlonec Lovro Planko in ekipa članic OK Kamnik. V imenu kamniške naj ekipe  je priznanje prevzela in se iskreno zahvalila kapetanka ekipe Lucille Charuk.

  Med preostalimi 60 dobitniki občinskih priznanj so še štiri prejeli odbojkarji in odbojkarice iz vrst OK Kamnik:

  Enej Sladič (mladinci in mladinke do 19 let – enotna kategorija)

  Enej Sladič se je lani izkazal na pečenih igriščih, kjer je v paru z Borom Bratožem postal državni prvak v odbojki na mivki v kategoriji do 18 let, potem ko sta v Portorožu v razburljivem finalu z 2:1 premagala dvojico Juvan/Šušterič. Je kategoriziran športnik mladinskega razreda v odbojki in odbojki na mivki.

  Živa Javornik (mladinci in mladinke do 19 let – enotna kategorija)

  Sedemnajstletna Živa Javornik je združila moči z Majo Marolt in osvojila naslov absolutnih državnih prvakinj v odbojki na mivki. Dekleti sta do zlate medalje prišli kljub uvodnemu porazu v drugem krogu. V finalu sta z 2:1 v naelektrenem vzdušju presenetljivo premagali dvojico Lovšin/Šen. Je kategorizirana športnica perspektivnega razreda.

  Jan Klobučar (člani in članice nad 20 let – enotna kategorija)

  Jan Klobučar, kapetan odbojkarjev Calcit Volley, je imel delovno, a izjemno uspešno poletje. S slovensko izbrano vrsto je na svetovnem prvenstvu, ki ga je do polfinala gostila Slovenija, osvojil 4. mesto, kar je eden največjih uspehov slovenskega ekipnega športa in največji uspeh slovenske odbojke. V letu 2022 je Klobučar s Slovenijo drugič nastopil v Ligi narodov. V nepopolni zasedbi, a tudi z Janom Klobučarjem, je slovenska reprezentanca igrala na turnirjih v Braziliji, na Filipinih in na Poljskem in med 16 reprezentancami osvojila 12. mesto. Je kategoriziran športnik Olimpijskega razreda.

  Odbojkarski klub Kamnik – člani (člani/članice – ekipno)

  Odbojkarji Calcit Volleyja so po tem, ko so v polfinalu izločili prvake iz Maribora, bili hud boj za naslov državnih prvakov in četrto zvezdico v zgodovini kluba. Žal so morali priznati premoč ljubljanskemu tekmecu, a drugo mesto na prvenstveni lestvici je nov uspeh kamniške odbojke. Za Calcit Volley so nastopali: Timotej Gal Kos, Klemen Hribar, Miha Bregar, Diko Purič, Martin Kosmina, Mitja Gasparini, Jan Klobučar, Tommi Siirilä, Jan Brulec, Žan Beravs, Miha Plot, Nik Mujanović, Danilo Pavlović. Trener: Matija Pleško.

  Odbojkarski klub Kamnik, Calcit Volley (članice) – odbojka (NAJ ŠPORTNA EKIPA OBČINE KAMNIK ZA LETO 2022)

  Odbojkarice Calcita Volleyja so aprila v Mariboru izkoristile drugo zaključno žogo za naslov prvakinj in po zmagi nad Novo KBM Branik še tretjič zapored dvignile lovoriko za najboljše v državi. Za Calcitovke je bil to šesti naslov državnih prvakinj, s katerim so si zagotovile tudi jesenske nastope v kvalifikacijah za Ligo prvakinj. Prav tako so v minulem letu osvojile pokalno lovorik in s tem dvojno domačo krono. Za Calcit Volley so nastopale: Eva Pavlović Mori, Zala Špoljarič, Katja Mihevc, Živa Javornik, Andjelka Radišković, Mija Šiftar, Olivera Brulec Kostić, Manca Lenart, Naja Boisa, Leja Janežič, Lucille Charuk, Neneh Sillah, Anja Zorman, Neja Čižman. Trener ekipe je bil Gregor Rozman.

  Vsem nagrajenkam in nagrajencem iskreno čestitamo!