Z zmago proti Krki ostali v boju tudi za prvo mesto

  V zaostali tekmi sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške je Calcit Volley v domači dvorani s 3:1 (17, 12, -23, 16) premagali Krko.

  Calcit Volley – Krka  3:1 (17, 12, -23, 16)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Kern (Radovljica), Pevc (Škofja Loka).

  Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 10, Purić 10, Kosmina 20, Gasparini , Hebda 15, Klobučar, Jerončič, Brulec 2, Beravs, Štalekar 11, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

  Krka: Hafner, Erpič 4, Borin (L), Štefanič 7, Travnik 12, Pulko, Lindič 3, Jaklič (L), Renko 16, Koncilja 5. Trener: Tomislav Mišin.

  Pred štirimi tedni je Calcit Volley v gosteh brez izgubljenega niza premagal Krko, ki ji v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih, vendar Gregor Jerončič, trener kamniške ekipe, ni bil najbolj zadovoljen z igro svojih varovancev. Veliko boljšo igro so nato Kamničani prikazali v svoji zadnji prvenstveni tekmi minulega leta, ko so doma še drugič premagali Merkur Maribor, vendar so navkljub tej zmagi po dveh tretjinah prvenstva za četo Sebastijana Škorca in ACH Volleyjem. Po zmagi nad Novomeščani so pred vstopom v zadnjo tretjino rednega dela državnega prvenstva tri točke za Mariborčani in štiri za Ljubljančani.

  Novomeška ekipa je v dozdajšnjih trinajstih tekmah letošnjega državnega prvenstva slavila le enkrat, pred nadaljevanjem sezone pa je ostala še brez svojega najboljšega igralca Sergeja Drobniča, ki bo kariero nadaljeval v Posojilnici Aich/Dobu. Toda tudi brez njega so Novomeščani do polovice prvega niza nudili dostojen odpor domači ekipi. Na servis Martina Štefaniča so povedli s 4:1, po dveh zaporednih blokih domačih odbojkarjev, Martina Kosmine in Saše Štalekarja, pa je na peti točki že sledilo izenačenje. Novomeščani so nato še vodili z 12:10, vendar so z blokom Dika Puriča Kamničani prvič na tekmi prišli do dveh točk prednosti (14:12). Tudi po polminutnem odmoru gostujočega trenerja Tomislava Miškina se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, še več, Kamničani so vajeti igre popolnoma vzeli v svoje roke, bili višji v bloku, bolj nevarni v napadu in s točko Milosza Hebde zanesljivo dobili uvodni niz.

  V drugem nizu je domača ekipa že na začetku prišla do prednosti štirih točk (5:1), ki jo je po dveh zaporednih točkah Martina Kosmine, dolgoletnega kapetana Krke, povečala na pet (9:4). A s tem težav Novomeščanov še ni bilo konec, na servis Dike Puriča so Kamničani dosegli sedem zaporednih točk, zadnjo po napadu Hebde, vodstvo z 20:8 pa jim je zagotavljajo mirno končnico niza. Z asom ga je končal Štalekar.

  Gladko dobljeni drugi niz je na začetku tretjega nekoliko uspaval domačo ekipo, na drugi strani pa velja pohvaliti tudi borbene Novomeščane, ki so z napadom Štefaniča domačinom pobegnili za tri točke (6:3). Mladi krkaši so s tremi točkami prednosti vodili še pri izidu 14:11, na servis Jana Brulca pa so Kamničani dosegli tri zaporedne točke in prvič v tretjem nizu je bil izid izenačen. Toda po polminutnem odmoru je novomeška ekipa dosegla tri zaporedne točke, tako da se je moral za polminutni odmor odločiti tudi domači trener Gregor Jerončič. Kosmina je na 18. točki izid spet izenačil. V napeti končnici pa so s točko Štefaniča Novomeščani povedli s 23:21, s točko Tonija Travnika pa prišli do dveh zaključnih žog za zmago v tretjem nizu. Drugo so po napaki domačinov tudi izkoristili.

  V četrtem nizu so bili kamniški odbojkarji bolj zbrani in po uspešnem napadu Hebde so prvi prišli do občutnejše prednosti (13:8). A se Novomeščani še niso predali, svoj zaostanek so znižali na tri točke (13:16), pred vstopom v končnico pa je Brulec z asom svoji ekipi zagotovil mirnejše nadaljevanje (21:16). Tudi po drugem polminutnem odmoru gostov se Kamničani niso zaustavili in po novem asu svojega organizatorja igre prišli do kar osmih zaključnih žog za nove tri točke. Prvo je izkoristil Purić.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Dobro je, da smo osvojili vse tri točke, vse drugo pa je bolj ali manj za pozabiti. Ekipa, kot je Calcit Volley, si ne bi smela dovoliti, da izgubi niz proti Krki. Pa s tem ne želim prav nič podcenjevati Novomeščanov. Res je, da so noge še težke, še v četrtek smo imeli zelo težak trening, vendar bi morali prikazati boljšo igro.«