Državne prvakinje leto 2021 začenjajo v Kopru

  Aktualne slovenske državne prvakinje bodo svojo prvo tekmo v letu 2021 odigrale v Kopru, kjer se bodo v 13. krogu Sportklub prve odbojkarske lige za ženske ob 19. uri v dvorani OŠ Antona Ukmarja pomerile z Ankaranom. Odbojkarice Calcit Volleyja trenutno s tremi tekmami manj delijo prvo mesto s SIP Šempetrom, že v sredo, 13. januarja, pa bodo v svoji dvorani gostile Novo KBM Branik.

  Kamničanke so zanje uspešno leto 2020, v katerem so četrtič v svoji zgodovini osvojile naslov državnih prvakinj, tretjič pa so bile najboljše v srednjeevropski ligi, zaključile z zmago proti Krimu. Po treh tednih premora pa bodo z ubranitvijo naslova državnih prvakinj nadaljevale v Kopru.

  »Od zadnje tekme je res minilo že kar nekaj časa, vendar mislim, da je počitek vsem dobro del. Imele smo skoraj en teden, da naberemo nove moči za nadaljevanje sezone. Zagotovo ga je vsaka igralka pozitivno izkoristila, poleg počitka pa smo ta čas koristno porabile tudi za razmislek o nadaljevanju sezone,« je pred sobotno tekmo v Kopru dejala druga najmlajša v kamniški ekipi, Zala Špoljarič, ki bo v začetku prihodnjega meseca praznovala svoj 19. rojstni dan.

  »Prvi del sezone smo, razen tekme s Šempetrom, prepričljivo dobile, tako da smo s te strani lahko zadovoljne z izkupičkom. Mislim, da smo odigrale tudi nekaj zelo dobrih tekem. Zelo sem zadovoljna tudi zato, ker smo priložnost za igro dobile tudi mlajše igralke, ki si tako počasi nabiramo potrebne izkušnje,« pa se je Špoljaričeva dotaknila dozdajšnjega poteka državnega prvenstva.

  Še v lanski sezoni je bila nepogrešljiv člen v kamniški drugi ekipi in v mladinski, s katero je tudi osvojila naslov državnih prvakinj. V letošnji ji trener Aljoša Jemec skorajda na vsaki tekmi ponudi priložnosti, ki jo vedno tudi izkoristi, zanjo in večino njenih soigralk pa je bila prav posebna izkušnja igrati na turnirju lige prvakinj v Trevisu.

  »Turnir v Trevisu je bil res posebna izkušnja. Igrale smo proti najboljšim igralkam sveta in občutki ob tem so bili izjemni. Mislim, da smo odigrale tri dobre tekme, čeprav bi proti ekipi iz Nantesa lahko pokazale več. Igrale smo dobro in pokazale, da četudi so to boljše ekipe, lahko z njimi enakovredno igramo. Od turnirja v Nantesu, ki nas čaka že zelo kmalu, pričakujem, da bomo spet odigrale tri dobre tekme. Upam pa, da bomo takrat izkoristile priložnost in da bo tudi sreča na naši strani, tako da bi nasprotnicam vzele še kakšen niz več. Zagotovo smo tega sposobne.«

  Toda še pred odhodom v Francijo Kamničanke v domačem prvenstvu čakajo še štiri tekme. Prva bo na sporedu kot rečeno že v soboto, prihodnjo sredo bodo doma gostile okrepljeno ekipo Nove KBM Branika, ki jo zdaj spet vodi Samo Miklavc, čakajo pa jih še tekmi s Krimom in GEN-I Volleyjem.

  »Vsekakor bodo to dobri testi za našo ekipo, v tem trenutku pa smo osredotočene le na Ankarančanke. Predvsem bomo morale biti osredotočene na svojo zbranost in tekmo že od prve točke naprej odigrati na visoki ravni. Čeprav so Ankarančanke trenutno bolj pri dnu prvenstvene lestvice, gre za kakovostno ekipo, ki zna izkoristiti vsako napako nasprotnic,« opozarja ena najbolj nadarjenih igralk v kamniški ekipi, ki je predlani z drugo ekipo Calcit Volleyja že igrala med najboljšimi slovenskimi ekipami.

  »Težko je primerjati kakovost takratne prve lige z zdajšnjo, mislim pa, da razlika v kakovosti ni tako očitna. Zdaj sta v njej dve ekipi manj, vsaka od njih ima svoj potencial, vprašanje pa je, kdaj in kako ga izkoristi. Je pa seveda drugače igrati v ekipi, ki se bori za naslov državnih prvakinj, kot v ekipi, ki se bori za obstanek,« je še dejala Zala Špoljarič, o kateri bomo v prihodnosti zagotovo še veliko slišali.

  Ankarančanke so svojo prvo tekmo v letu 2021 odigrale v sredo, ko so v gosteh s 3:2 premagale Krim. V soboto bodo sicer na sporedu še preostale tekme 13. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske. Najbolj zanimivo bo v Šempetru, kjer bodo Šempetranke, ki skupaj s Kamničankami vodijo v državnem prvenstvu, gostile nekoliko prenovljeno Novo KBM Branik, Grosupeljčanke bodo gostile Novogoričanke, Krim pa Luko Koper.