Kamničanke spet same na vrhu prvenstvene lestvice

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 13. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v Kopru premagale domači Ankaran s 3:0 (21, 25, 21). Z novo, deseto zmago v sezoni, so Kamničanke spet same na prvem mestu prvenstvene lestvice. V sredo, 13. januarja, bodo ob 16. uri gostile Novo KBM Branik.

  Ankaran – Calcit Volley  0:3 (-21, -25, -21)

  Koper – Dvorana OŠ Anton Ukmar, brez gledalcev, sodnika: Jovanovič, Hodžič.

  Ankaran: Markežič, Dobrina Valentinova 11, Pangerc 1, Trobec 9, S. Ačko Jarkovič, Čotar, Valenčič 5, Cerovac 1, Petranovič 8, M. Ačko Jarkovič (L), Okuka 8, Vedlin Gojčič (L). Trener: Sebastijan Mikša.

  Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 1, Pogačar 4, P. Marušič 2, Š. Marušič, Brulec Kostić 16, Boisa, Zatković 11, Janežič (L), Charuk 15, Jerala 2, Radišković 6. Trener: Aljoša Jemec.

  V svoji prvi letošnji tekmi so Kamničanke v Kopru prišle do vseh treh točk, ki so jih spet popeljale do prvega mesta na prvenstveni lestvici, vendar so bile predvsem v drugem nizu v velikih težavah. Toda to je bila zanje prva tekma po skoraj mesecu dni, medtem ko so Ankarančanke, ki so v primerjavi s prvo letošnjo medsebojno tekmo nekoliko spremenile ekipo, med tednom slavile v Grosupljem.

  Uvodni niz so bolje začele kamniške odbojkarice, ki so z blokom Manje Jerale povedle s 7:3. Vendar pa nadaljevanje niza zanje ni bilo več tako uspešno, kajti po asu Tare Cerovac so se jim Ankarančanke približale na točko zaostanka (8:9). Z dvema zaporednima točkama Lucille Charuk so Kamničanke spet nekoliko lažje zadihale, a vodstva s 14:10 niso dolgo ohranile. Še več, na servis Nine Petranovič, ki je dosegla tudi dva asa, sta bili ekipi že na 14. točki spet skupaj. Neodločeno je bilo tudi še pri izidu 20:20, v končnici pa so do izraza prišle izkušnje, pa tudi kakovost kamniške ekipe, ki je s točko Eve Zatković izkoristila svojo drugo zaključno žogo.

  V še večjih težavah so bile varovanke Aljoše Jemca v drugem nizu, v katerem so po napaki domače ekipe vodile že z 12:8, a je Petranovičeva izid na 12. točki izenačila. Do 19. točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, pred vstopom v končnico niza pa je Charukova svoji ekipi zagotovila vodstvo z 22:19. Vendar s tem odpor Ankarančank še ni bil zlomljen, saj so na servis Sare Valenčič ubranile dve zaključni žogi Kamničank in po bloku Nine Pangerc celo same prišle do možnosti za izenačenje v nizih. Da do njega ni prišlo, je imela največ zaslug Olivera Brulec Kostić s tremi zaporednimi točkami. Zadnjo je dosegla z blokom.

  Tudi v tretjem nizu so Kamničanke prve prišle do nekoliko večje prednosti, ko so z uspešnim napadom Andjelke Radišković povedle z 10:7, vendar so domačinke z blokom novinke v svoji ekipi, Arijane Okuke, povedle s 15:14. Toda po dveh zaporednih asih Polone Marušič in bloku Katje Mihevc so aktualne državne prvakinje spet nekoliko lažje zadihale, saj so domači ekipi spet pobegnile za tri točke (18:15). Še bližje končni zmagi so bile po novem asu, tokrat Olivere Brulec Kostić (22:17), korektorica kamniške ekipe pa je tudi končala obračun v Kopru.

  Izjava po tekmi

  Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »V dvorani OŠ Antona Ukmarja je vedno težko igrati, kajti v njej še toliko bolj do izraza prideta servis in sprejem, mi pa tudi nismo najbolje vstopili v tekmo. Ampak na koncu smo končnice dokaj zanesljivo odigrali in prišli do pomembnih treh točk, kar je tudi najbolj pomembno. Poznalo se nam je tudi, da smo zadnjo tekmo odigrali pred slabim mesecem dni, saj vmes nismo igrali pripravljalnih tekem.«