Z zmago potrdile končno tretje mesto

  V tekmi 18. kroga 1B. DOL za ženske so odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja v dvorani OŠ Stranje  premagale Triglav Kranj s 3:1 (22, 21, -8, 18). Do konca tekmovanja kamniške princeske čaka le še tekma v Hočah, kjer se bodo v soboto, 20. februarja, pomerile z vodilnim Formisom.

  Calcit Volley II – Triglav Kranj   3:1 (22, 21, -8, 18)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, brez gledalcev, sodnika: Villalba, Maglič.

  Calcit Volley II: Krašovec 8, Topič, Stupar 5, Javornik 15, Povh 8, Lužovec 14, Žužek 6, Žvegla, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 2. Trenerka: Katarina Vraber.

  Triglav Kranj: Gimpelj 14, Nagode, Mohar 7, Langus, Pavlič, Fučka 4, Eržen, Košar 13, Smukavec (L), Flego 3, Čadež 9. Trener: Borut Kralj.

  Že v prvem delu sezone so Kamničanke v Kranju nekoliko nepričakovano izgubile z domačim Triglavom, tudi ta poraz pa jih je oddaljil ob boja za prvi dve mesti. V Stranjah so varovanke Katarine Vraber tekmo začele dobro, dobile prva dva niza, v tretjem popolnoma popustile, zato pa so v četrtem ob boljšem servisu in bloku zasluženo prišle do zmage. Z njo so si pred zadnjim krogom tudi zagotovile končno tretje mesto.

  Začetek uvodnega niza je pripadel domačim odbojkaricam, ki so na servis Žive Javornik povedle s 6:1, vendar so že na šesti točki Kranjčanke izid izenačile. Njihov nalet je domača trenerka Katarina Vraber zaustavila s polminutnim odmorom, do dvajsete točke pa so bile večinoma še vedno v prednosti gostujoče odbojkarice. Zadnjič pri izidu 20:19, ko je bila v napadu uspešna Manca Mohar. Toda v končnici so bile bolj zbrane domačinke, ki so izkoristile že svojo prvo zaključno žogo.

  Tudi drugi niz je imel podoben potek. Do šestnajste točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, vendar nobena od njiju si ni priigrala več kot dveh točk prednosti, nato pa so Kamničanke vajeti igre vzele v svoje roke. Z delnim izidom 7:1 so prišle do šestih točk prednosti (23:17), kar jim je zagotavljalo mirno končnico, v kateri so do vodstva z 2:0 v nizih prišle z drugo zaključno žogo.

  V tretjem nizu so popolnoma prevladovale Kranjčanke, ki so z asom Kaje Gimpelj povedle s 6:2, po dveh zaporednih uspešnih napadih Ivane Čadež pa je bilo že 13:3 za Triglav. Tudi v nadaljevanju niza domačim odbojkaricam ni prav veliko uspevalo, predvsem so imele težave na sprejemu, tako da so Kranjčanke zasluženo prišle do osvojenega niza.

  Ko so v četrtem nizu gostje z asom Gimpljeve povedle s 7:4, je nekoliko zadišalo po petem nizu. A se tokrat Kamničanke niso predale, na deseti točki so z blokom Veronike Povh izid izenačile, z novim blokom, tokrat Alexandre Stupar, pa so gostjam pobegnile za dve točki (13:11). Do odločilne prednosti so prišle po zaslugi Lane Žužek, ki je s kar tremi asi poskrbela, da so domačinke gostjam pobegnile za šest točk (18:12), prednost pa so brez večjih težav ohranile do konca tekme.