Pridobljene samozavesti ne želijo omajati s kakšno neumnostjo

  V ponedeljek so odbojkarji Calcit Volleyja v tekmi 20. kroga Sportklub prve odbojkarske lige prvič v letošnji sezoni premagali ACH Volley. Navkljub zmagi bodo redni del državnega prvenstva končali na tretjem mestu, v zadnjem krogu pa se bodo v soboto, 20. februarja, ob 19. uri, pomerili s Panvito Pomgradom.

  S porazom v Mariboru so Kamničani resda zapravili vse možnosti, da bi se v rednem delu državnega prvenstva še lahko vmešali v boj za prvi dve mesti, vendar ni to prav nič zmanjšalo njihove želje, da bi v ponedeljek na kolena spravili aktualne državne prvake. V letošnji sezoni so jih Ljubljančani že dvakrat premagali, v dvorani Tivoli s 3:1, v Kamniku pa celo brez izgubljenega niza, toda na obeh tekmah so bili varovanci Gregorja Jerončiča blizu uspeha.

  »Tekma z ACH Volleyjem je bila za nas pomembna predvsem zato, da smo samim sebi potrdili tisto, kar smo vedeli in v kar smo verjeli že pred začetkom sezone, namreč, da imamo ekipo, ki je sposobna premagati vsakogar. V prvih dveh tekmah smo sicer ostali praznih rok, tokrat pa smo dokazali, da v letošnji sezoni resnično lahko premagamo vse ekipe, tudi ACH Volley, tako da bomo šli v končnico lahko s še večjo samozavestjo,« je o zasluženi zmagi nad državnimi prvaki dejal Miha Bregar, ki je na mestu korektorja igral namesto kapetana Mitje Gasparinija.

  Kamničani so do zmage prišli v petem nizu, občutek pa je, da bi do nje lahko prišli že prej. »Od prve točke naprej smo ‘pritiskali’ z začetnim udarcem in Ljubljančanom nismo dovolili, da bi razvili svojo igro. Tudi sam mislim, da bi tekmo lahko končali že prej, ampak na koncu je najbolj pomembna zmaga,« sedemnajsti zmagi Calcit Volleyja v sezoni ni gledal v zobe z 22-timi točkami njegov najbolj učinkovit igralec na derbiju. »Na splošno sem s svojo igro tokrat kar zadovoljen, čeprav je še vedno veliko prostora za napredovanje in izboljšanje. Toda po drugi strani je ta tekma zame pomenila potrditev, da to, da sem zamenjal igralni položaj, ni bila napaka,« po svoji dobri predstavi ni skrival zadovoljstva Bregar, ki je še lanski sezoni igral na mestu blokerja.

  Za konec rednega dela državnega prvenstva kamniške odbojkarje čaka še gostovanje v Murski Soboti. Soboško ekipo že nekaj časa spet vodi Dejan Fujs in za razliko od kamniške nujno potrebuje točke, da bi se izognila tekem osmine finala končnice, s tem pa tudi boja za obstanek v ligi. »Res je, da nam tekma v Murski Soboti, kar se samega položaja na lestvici tiče, ne prinaša ničesar, vendar pa to ne pomeni, da vanjo ne bomo šli maksimalno resno. Že zato, da si pred kratkim pridobljene samozavesti spet ne omajamo s kakšno neumnostjo, porazom ali čim podobnim.«

  Zanimivo je, da bo Calcit Volley redni del državnega prvenstva,v primeru zmage v Murski Soboti končal z enakim številom porazov kot prvouvrščena ekipa in z enim manj kot drugouvrščena. Ali bo prvi ACH Volley ali Merkur Maribor, bo znano v soboto okoli 22. ure. »Žal smo preveč tekem dobili šele v petem nizu, tako da bomo kot tretjeuvrščeni imeli celo poraz manj od drugouvrščenega. Vendar to prav nič ne pomeni, kajti v končnici moraš premagati vse, če želiš priti do naslova državnega prvaka. Vsekakor bo še hud boj, ki ga v bistvu komaj čakam. Za te tekme treniramo vso sezono,« se končnice veseli odbojkar iz Šentjerneja, ki tretjo sezono nosi dres kamniškega kluba.

  Še pred začetkom končnice Kamničane v torek, 23. februarja, čaka tekma osmine finala pokala Slovenije v Šoštanju, pri trenutno vodilni ekipi 1B. DOL za moške, 27. in 28. februarja pa bodo v Zwetllu igrali še zaključni turnir srednjeevropske lige.

  »V polfinalu nas čaka dvoboj z Mariborčani, ki so v zadnjem času v odlični formi. Toda ne glede na to težko verjamem, da lahko še enkrat ponovijo igro, ki so jo prikazali v našem zadnjem medsebojnem srečanju, ko so praktično igrali brez napak. Na drugi strani lahko mi igramo samo boljše, zato verjamem, da se jim oddolžimo za zadnji poraz in da bomo zaigrali v finalu,« v uspešno nadaljevanje sezone verjame Miha Bregar.