Po slabšem začetku zanesljivo do novih treh točk

  V zaostali tekmi 16. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske je Calcit Volley v gosteh premagal Luko Koper s 3:1 (-25, 24, 17, 19). Svojo zadnjo tekmo rednega dela prvenstva bodo Kamničanke igrale v soboto, 20. februarja, ko bodo ob 19. uri v domači športni dvorani gostile SIP Šempeter.

  Luka Koper – Calcit Volley  1:3 (25, -24, -17, -19)

  Koper – Dvorana OŠ Koper, brez gledalcev, sodnika: Markelj (Bled), Pevc (Škofja Loka).

  Luka Koper: Đukić 9, Kladnik, Debernardi (L), Suljić, Smolnik 13, Kolbl 10, Uršič 7, Širol, Simčić (L), Šiljić, Pavlovič 3, Kaker 12, Lazar. Trener: Zoran Jerončić.

  Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 8, Pogačar 1, P. Marušič 20, Š. Marušič 5, Brulec Kostić, Boisa 15, Zatković 13, Janežič (L), Charuk, Jerala 11, Radišković, Zorman 4. Trener: Gregor Rozman.

  V zadnjem času koprske odbojkarice igrajo veliko bolje kot na začetku sezone. Vsekakor se jim pozna dobro delo Zorana Jerončiča, ki je ekipo prevzel sredi novembra. V dveh nizih so dodobra namučile aktualne državne prvakinje, ki so prvi niz celo izgubile, drugega pa dobile šele v končnici, v tretjem in četrtem pa je le prišla do izraza večja kakovost kamniških odbojkaric. Gostje so predvsem prevladovale v bloku, v tem elementu igre so dosegle kar 17 točk, največ pet, Naja Boisa, in na servisu, saj so dosegle 13 asov, od tega štiri Anja Zorman.

  Čeprav so v uvodnem nizu gostje iz Kamnika na servis Katje Mihevc in po uspešnem napadu Eve Zatković povedle s 6:2, se domače odbojkarice niso predale. Na servis Nine Đukić so zaostanek štirih točk spremenile v vodstvo z 10:9, pred vstopom v končnico pa so z blokom Naje Boise prve do dveh točk prednosti prišle Kamničanke (20:18), vendar so prve do zaključne žoge prišle, ko je bila v napadu uspešna Dajana Smolnik, Koprčanke. V prvo niso bile uspešne, tako kot tudi ne Kamničanke, zato pa so se domačinke vodstva z 1:0 v nizih veselile po napaki nasprotnic.

  Kamničanke so z nezanesljivo igro nadaljevale tudi v drugem nizu, saj so po uspešnem napadu Urše Uršič zaostajale že za pet točk (6:11). Z blokom Mihevčeve so se približale na dve točki zaostanka (10:12), po lastni napaki domače ekipe pa je sledilo izenačenje na petnajsti. Pred vstopom v končnico niza so Koprčanke po zaslugi Smolnikove še enkrat pobegnile za tri točke (20:17), vodile pa so tudi še z 22:19. Toda na servis Polone Marušič in z dvema blokoma Boise so Kamničanke povedle s 23:22. Zatkovićeva je nato poskrbela za prvo zaključno žogo za izenačenje v nizih, Manja Jerala za drugo, po lastni napaki domače ekipe pa je niz pripadel gostjam.

  V tretjem nizu sta bili ekipi izenačeni do osme točke, z uspešnim napadom Polone Marušič so Kamničanke najprej pobegnile za tri (11:8), na servis Mihevčeve in točko Boise pa že za šest (17:11). Prednost šestih točk so gostujoče odbojkarice uspešno branile do konca niza, ki se je končal s tremi zaporednimi točkami Polone Marušič. Zadnjo je dosegla z asom.

  Podobno je potekal tudi četrti niz, le da so tokrat varovanke Zorana Jerončiča korak z gostjami držale do 14. točke. Zanje so bili usodni začetni udarci Anje Zorman, ki je prvi del sezone igrala za drugo kamniško ekipo. Mlada kamniška blokerka je s svojimi začetnimi udarci povzročala veliko težav domačim sprejemalkam, dosegla je tudi tri ase, zadnjega za vodstvo z 21:14. S tem je bilo vprašanje zmagovalk bolj ali manj odločeno, konec tekme pa je minil v znamenju sester Špele in Polone Marušič ter Eve Zatković, ki je tudi potrdila kamniško zmago. Že devetnajsto v rednem delu državnega prvenstva.

  Izjava po tekmi
  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Namenoma smo vso tekmo igrali z mlajšimi igralkami. V prvih dveh nizih smo bili še malce v krču, ko pa so dekleta spoznale, da so sposobne prikazati dobro igro, so se sprostile. Začele so bolje izvajati začetne udarce, posledično smo bili boljši tudi v bloku in obrambi, tako da je imela od sredine drugega niza naša igra rep in glavo. S te strani sem zadovoljen. Običajno nikoli ne hvalim posameznih igralk, tudi nocoj so vse, ki so stopile na igrišče,
  naredile svoje, vseeno pa moram posebej pohvaliti dve igralki. To je najmlajša v ekipi, Naja Boisa, ki si je to tekmo zaslužila in jo odigrala zelo dobro, druga pa je Anja Zorman, naš as iz rokava.«