Z zmago na Ravnah spet vodijo v domačem prvenstvu

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi drugega kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za moške v gosteh premagali Fužinar SijMetal s 3:0 (20, 12, 19). V prihodnjem krogu, v soboto, 27. januarja, bodo ob 19. uri, v domači dvorani gostili Panvito Pomgrad, od torka do četrtka pa bodo na turnirju srednjeevropske lige v Komarnu igrali proti domačinom, Spartak Myjavi in Mariboru.

  Fužinar SijMetal – Calcit Volley 0:3 (-20, -12, -19)

  Ravne na Koroškem – Dvorana OŠ Prežihov Voranc, gledalcev 100.

  Fužinar SijMetal: Pušnik 5, Križanič 1, Lednik, Robida 14, Ranc 1, Stojanov, Libnik (L), Javornik 2, Vučetić 1, Plesec 10, Podričnik 5, Drevenšek, Zmagaj, Hribernik (L). Trener: Aljoša Jemec.

  Calcit Volley: Planinšič 3, Vinkovič 2, Lazar 3, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 7, Okroglič 9, Mitrašinović 8, Brunet 11, Oman, Bakonji 2, Dulčev 5, Pavlović 4. Trener: Mladen Kašić.

  Kamničani so na Ravne na Koroškem odšli kot drugouvrščena ekipa domačega prvenstva, domov pa so se vrnili kot prvouvrščeni, saj je ACH Volley doma šele v petem nizu strl odpor kranjske Hiše na kolesih Triglav in zdaj za njimi zaostaja za točko. Za drugo zmago v modri skupini, štirinajsto v letošnjem državnem prvenstvu, so potrebovali le 60 minut igre, prvič pa se je v kamniškem dresu predstavil bolgarski korektor Dimitar Dulčev, ki je v igro vstopil v tretjem nizu. Odbojkarji Calcit Volleyja so prevladovali v vseh elementih igre.

  Večji del prvega niza ni napovedoval lahke zmage kamniške ekipe, kajti Ravenčani so po točki Tilna Pušnika še vodili s 14:11. Toda s šestimi zaporednimi točkami so bili gostje tisti, ki so prišli do treh točk prednosti (17:14), dokončno pa so odpor domačih odbojkarjev strli šele v končnici, ko je Uroš Planinšič priboril servis svoji ekipi, Luka Lazar pa je bil z dvema asoma zaslužen za pet zaključnih žog. Kamničani so po napaki domačinov izkoristili drugo.

  V drugem nizu so bili gostje veliko boljši na servisu in po asu Tomislava Mitrašinovića so že vodili z 8:2. Prav tako so kamniški odbojkarji prevladovali v bloku in prav po bloku Jureta Okrogliča je bilo že 15:6. S tem je bil niz praktično odločen, zadnji dve točki pa je dosegel Uroš Nikolić. Zadnjo s četrtim kamniškim asom v tem nizu.

  V tretjem nizu je priložnost za igro dobil nova pridobitev kamniške ekipe, Dimitar Dulčev, ki je po zaostanku dveh točk (2:4) izenačil izid na 4:4. Ravenčani so nato še vodili s 7:5 in zadnjič pri izidu 9:8, toda na servis Uroša Pavlovića so zaostajali že za pet točk (11:16). Do konca niza se niso več vrnili v igro, po dveh zaporednih blokih Bernarda Bakonjija je bilo 19:13 za Calcit Volley, ki je prednost šestih točk ohranil do konca niza, ki se je končal z lastno napako Ravenčanov na servisu.

  Izjava po tekmi

  Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »Spet postajamo bolj solidna ekipa, ki je željna zmag, tako kot je bila v začetku sezone. Postajamo bolj homogeni, z Mitrašinovićem in Dulčevim pa spet imamo rešitev na diagonali, če enemu od njiju ne bi šlo. Vsega tega ne govorim zato, ker smo v gosteh tako prepričljivo premagali Fužinar, vendar se čuti, da fantje verjamejo vase in v ekipo. Že tretjo tekmo zaporedoma je dobro igral Brunet, kar je še ena dobra napoved. Zadovoljen sem tudi zato, ker so v minulem tednu vsi dobro trenirali, to pa je tudi dobra napoved za turnir v Komarnu, kjer nas čakajo tri tekme in bodi vsi lahko igrali.«