Popustili po osvojenem prvem nizu

  Druga kamniška ekipa Calcit Volleyja je v drugem krogu rdeče skupine 1B. DOL za moške doma izgubila s KekoOprema Žužemberkom z 1:3 (17, -20, -21, -20). V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 27. januarja, ob 19. uri, v Črnučah igrali z domačo Savo.

  Calcit Volley II – KekoOprema Žužemberk z 1:3 (17, -20, -21, -20)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje Stahovica, gledalcev 40.

  Calcit Volley II: Podbergar, Podobnik 19, Medved (L), Sladič 11, Okorn, Drolc, Drnovšek 2, Frece 20, Poljanšek 7, Blaževič, Burkeljca, Jensterle 4. Trener: Gašper Ribič.

  KekoOprema Žužemberk: Suhadolnik, T. Travnik 19, Š. Travnik 16, Koncilja 7, Strah Tratar 1, Urbančič 9, Črnivec, Tomšič 2, Ožbalt (L), Longar 5. Trener: Tom Pečar.

  Varovanci Gašperja Ribiča so tudi svojo drugo tekmo rdeče skupine v 1B. DOL ostali brez zmage. Če so pred tednom dni v Kostanjevici na Krki prišli vsaj do točke, so tokrat ostali brez nje, eden glavnih razlogov za poraz pa leži v številu lastnih napak. Naredili so jih kar 33, gostje kar 12 manj. Z zmago so Žužemberčani na prvem mestu prehiteli Kamničane.

  Prvi niz je v celoti pripadel domačim odbojkarjem, ki so z blokom Jona Jensterla, pred njim je bil uspešen tudi Nik Drnovšek, povedli s 3:0, po napadu Tea Podobnika pa s 6:1. Niz je bil skorajda odločen po asu Gregorja Freceta in vodstvu z 11:3, za deset točk prednosti (17:7) pa je poskrbel Jensterle. Zadnjo točko v uvodnem nizu je dosegel Miha Okorn.

  Tudi v drugem nizu so Kamničani do vodstva z 10:7 delovali dobro, toda na servis Črnivca so Žužemberčani povedli z 11:10, po novem asu, tokrat Urbančiča, pa s 17:14. Ob težavah domačinov na servisu vodstva niso več izpustili iz rok, izenačenje v nizih pa je potrdil Štefan Travnik.

  V tretjem nizu so domači odbojkarji z blokom Freceta gostom pobegnili za tri točke, toda po asu Strah Tratarja pa so do minimalne prednosti prišli gostje (18:17). Frece je še izenačil izid na 18:18, po dveh zaporednih blokih Tonija Travnika pa so domačini zaostajali že za štiri točke (18:22), takšna pa je bila razlika tudi ob koncu niza, ki se je končal z eno od številnih napak kamniške ekipe.

  V četrtem nizu so z 1:0 sicer povedli Kamničani, vendar je bilo to njihovo zadnje vodstvo na tekmi, do zadnjega izenačenja pa je prišlo po točki Eneja Sladiča za 3:3. Od takrat naprej so bili ves čas v vodstvu gostujoči odbojkarji, ki so s točko Tomšiča povedli z 11:6, po dveh lastnih napakah domače ekipe pa s 17:10. Z dvema blokoma Freceta so Kamničani še prišli na dve točki zaostanka (14:17), vendar do preobrata ni prišlo. Zasluženo zmago gostov je potrdil Toni Travnik.