Po izgubljenem nizu do nove zanesljive zmage

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi tretjega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale SIP Šempeter s 3:1 (-22, 14, 18, 19). V prihodnjem krogu bodo v soboto, 27. januarja, ob 18. uri, v Novi Gorici igrale proti GEN-I Volleyju, že v torek, 23. januarja, pa jih v Zagrebu, ob 19. uri, proti Dinamu čaka še tekma petega kroga srednjeevropske lige.

  Calcit Volley – SIP Šempeter  3:1 (-22, 14, 18, 19)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100.

  Calcit Volley: Rituper 3, Gorjup, Radišković 12, Šen 14, Najdič, 7 Hutinski 10, Boisa, Charuk 9, Grubišič Čabo (L), Pucelj 23, Čižman. Trener: Bruno Najdič.

  SIP Šempeter: Božič 2, Koren, Lebič 5, Puckmeister 2, Jelen (L), Bavdaž 1, Anas. Žnidar 7, Bulc 8, Ana Žnidar, Kogelnik 3, Sevčnikar 1, Eržen, Kadunc (L), Kranjc 13. Trener: Beno Božič.

  Slovenske državne prvakinje so v torek v Potsdamu končale svoje letošnje nastope v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju, v domačem prvenstvu pa so tudi po tretjem krogu modre skupine še naprej brez poraza. Prvi niz je sicer pripadel SIP Šempetru, v nadaljevanju tekme pa so se Kamničanke le razigrale, popravile svoj sprejem, bile nevarnejše v napadu in višje v bloku ter prišle do sedemnajste zmage v letošnjem državnem prvenstvu.

  Začetek prvega niza je pripadel Šempetrankam, ki so izkoristile tudi štiri lastne napake domače ekipe in po dveh zaporednih točkah Darje Eržen povedle s 7:2. Tudi brez polminutnega odmora so se Kamničanke hitro vrnile v igro ter po dveh točkah Asje Šen in ene Maše Pucelj izid na deseti točki izenačile. Šenova je nato s še enim napadom svojo ekipo popeljala do njenega prvega vodstva (12:11), po asu Šenove pa je bilo 15:12 za Calcit Volley. Z asom Ane Mojce Kranjc so gostje prišle na točko zaostanka (14:15), s točko Katarine Bulc pa so izid na 17. točki izenačile, zato se je za prvi polminutni odmor odločil Bruno Najdič. Z asom Maje Lebič so Šempetranke v končnici niza povedle z 22:20, in čeprav so domačinke s točko Pucljeve še izenačile na 22:22, so gostje na servis Urške Sevčnikar, ki je z asom poskrbela za dve zaključni žogi, po napaki domačink prišle do zmage v prvem nizu.

  Bolj odločno so domače odbojkarice začele drugi niz, ki so ga po napaki gostij in dveh asih Sare Najdič odprle z vodstvom s 3:0. To je bila le napoved za nadaljevanje niza, v katerem gostje na manj kot dve točki zaostanka niso prišle, pa še to zadnjič pri izidu 7:9 in lastni napaki Kamničank, ki so do šestih točk prednosti (13:7) prišle na servis Najdičeve in dveh zaporednih točk Šenove. Še korak bližje izenačenju v nizih so bile domače odbojkarice po asu Andjelke Radišković in vodstvu s 17:8, toda po servisih Kranjčeve so se jim Šempetranke približale le na štiri točke zaostanka (14:18). Naslednji servis Kranjčeve je končal v mreži, do konca niza pa kamniške odbojkarice gostjam niso prepustile niti niza. Z dvema zaporednima točkama Lucille Charuk so prišle do zaključne žoge, že prvo pa je izkoristila Pucljeva.

  Tudi na začetku tretjega niza je Najdičeva s svojimi servisi povzročala nemalo težav šempetranskim sprejemalkam, saj je bilo po njenem že petem asu na tekmi 5:1 za Calcit Volley. Z dvema zaporednima točkama Charukove je bilo tudi 9:4 za domače odbojkarice, ki pa so se po dveh zaporednih točkah Anastazije Žnidar znašle v težavah, saj so vodile le še z 10:9, toda po bloku Sare Hutinski je bilo 14:10 za domačo ekipo. Po novem bloku Kamničank, tokrat Pucljeve, je bilo že 19:13. Domače odbojkarice visoke prednosti niso zapravile in po uspešnem napadu Radiškovićeve so povedle z 2:1 v nizih.

  V četrtem nizu so Kamničanke do nekoliko večje prednosti prišle bloku Pucljeve (11:6), vendar se borbene Šempetranke niso predale, saj so se z blokom Kranjčeve, pred tem je bila v tem elementu uspešna še dvakrat, približale le na točko zaostanka (10:11). Do preobrata pa le ni prišlo, kajti po asu Hutinskijeve je bilo 15:11 za domačo ekipo, ki je bila do konca tekme še enkrat v težavah. Z asom Eve Kogelnik so se jim gostje približale na dve točki zaostanka (18:16) bilo je tudi še 20:18, toda po dveh točkah Šenove in eni Pucljeve so Kamničanke pobegnile na 23:18. Najbolj učinkovita igralka tekme, Pucljeva, je s svojo triindvajseto točko na tekmi potrdila novo kamniško zmago.

  Izjava po tekmi

  Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Šempeter ima svojo kakovost, zato v tekmo nismo šli podcenjevalno ali da bi mislili, da bomo brez večjih težav prišli do zmage, vendar je na izgubljeni uvodni niz vplival tudi ves ta ritem, ki ga imamo. V teh 14 dneh, ko smo po novem letu spet začeli s treningi, smo imeli dve tekmi v Ligi prvakinj, kjer smo imeli tudi gostovanje, ob tem pa imamo še težave z boleznijo. Tako že v Nemčiji in danes ni igrala Katja Banko, po samo enem treningu in še tem včeraj, pa je igrala Asja Šen. Ko se vse skupaj sešteje, pride do tega, da smo danes odigrali nekoliko slabše, kljub temu pa si igralke zaslužijo pohvale, da so se dobro odzvale po izgubljenem prvem nizu, garale skozi vso tekmo, na koncu pa smo se nagradili z novo zmago. Tako da gre dekletom vse čestitke borbenost in prikazano igro, čeprav v tem trenutku nismo v najboljšem stanju.«