Z Ljutomerčankami po četrto zaporedno zmago

  S tretjo zaporedno zmago je druga ženska ekipa Calcit Volleyja v zeleni skupini 1A. DOL za ženske spet na želenem drugem mestu, v sredo pa imajo lepo priložnost, da ga ohranijo tudi po šestem krogu. V goste namreč prihaja Ljutomer, ki je v zeleni skupini še brez zmage, v letošnji sezoni pa so ga Kamničanke že trikrat premagale. Tekma se bo v športni dvorani Kamnik začela ob 20. uri.

  V soboto so varovanke Francija Obolnarja prišle še do tretje zaporedne zmage, spet pa je bilo v njihovi igri veliko nihanj, tako da so, tako kot v Kopru proti ekipi Ankaran Hrvatini, prišle do dveh točk, nasprotnicam pa so eno oddale.

  »Za obdobje v katerem smo in za mlado ekipo, kakršno imamo, čeprav tega ne postavljamo za izgovor, so takšna nihanja nekaj normalnega. Vendar smo na zadnjih tekmah dokazale, da lahko igramo kakovostno. Na treningih se trudimo, da bi bilo teh nihanj čim manj in upam, da nam bo to na preostalih tekmah zelene skupine tudi uspelo prikazati,« je želja Anje Šeme, proste igralke Calcit Volleyja II, ki je najstarejša igralka ekipe.

  »Da, res je, s 24 leti sem kar daleč najstarejša v ekipi, z Živo Javornik, ki je najmlajša, sva deset let razlike. Ampak moram reči, da ta razlika v letih ne igra nobene vloge. Čeprav so nekatere igralke veliko mlajše od mene, uživam z njimi in tudi s tem najmlajšimi je super, saj imajo tisto mladostno energijo in norčavost, ki pripomore k dobremu vzdušju,« pravi študentka sociologije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, ki je lani septembra diplomirala, prihodnje leto pa jo čaka še magisterij.

  V sredo v Kamnik prihaja Ljutomer, ki je resda le pri eni točki, vendar je v prejšnjem krogu v Puconcih presenetil domačo ekipo in ji odvzel točko. »Ljutomerčanke pa zdaj že res poznamo, saj bo to naša četrta letošnja medsebojna tekma. Čeprav smo jih do zdaj na vseh treh tekmah premagale, jih ne smemo jemati zlahka, zato bomo morale tudi to tekmo od prve točke naprej igrati z vso resnostjo. Dejstvo pa je, da imamo lepo priložnost, da pridemo še do četrte zaporedne zmage.«

  Čeprav je do konca zelene skupine še pet krogov, so si Ankarančanke bolj ali manj že zagotovile prvo mesto in s tem igranje med najboljšimi slovenskimi klubi tudi v prihodnji sezoni, boj za preostalo drugo mesto pa bo minil med Kamničankami, Grosupeljčankami in Pucončankami. Kamničanke imajo sicer dober kapital z zmago proti Ankarančankam, ki so jih do zdaj edine premagale.

  »Ta tekma je bila resnično napeta in izenačena. Obe ekipi sta prikazali kakovostno, predvsem pa borbeno igro, veseli pa me, da smo na tej tekmi dokazale, da nismo izgubile tiste iskrice, ki smo jo imele na začetku sezone, predvsem pa smo z zmago ostale v boju za drugo mesto. Da, kot kaže je ostal troboj za drugo mesto, zato moramo svojo priložnost iskati proti ekipam, ki jih lahko premagamo. Dobro je, da smo zadnje tri tekme dobile, bo pa nadaljevanje sezone še naporno tako s fizičnega kot psihičnega vidika, saj vemo, da zmoremo zmagati, to pa lahko hitro prinese dodaten pritisk na ekipo. Ampak vse je v naših rokah,« Anja Šeme verjame, da bodo kamniške princeske tudi v prihodnji sezoni igrale med najboljšimi slovenskimi klubi.

  Danes bosta na sporedu tudi preostali dve tekmi šestega kroga zelene skupine. Vodilne Ankarančanke bodo gostile Zrečanke, v Puconcih pa se bosta pomerili trenutno četrto in tretje uvrščena ekipa.

  Pari šestega kroga zelene skupine 1A. DOL za ženske

  Sreda, 3. april: Calcit Volley II – Ljutomer (ŠD Kamnik, 20.00), Ankaran Hrvatini – Swatycomet Zreče (dvorana OŠ Anton Ukmar, 20.00), Roto-Kema Puconci – ATK Grosuplje (Zelena dvorana Puconci, 19.00).