Ponoviti finale Pokala Slovenije

  Odbojkarice Calcit Volleyja so z manjšimi težavami uspešno prebrodile četrtfinalna obračuna končnice v 1A. DOL za ženske. V sredo je pred njimi nova, še težja preizkušnja, saj bo Luko Koper zamenjala Nova KBM Branik. Z Mariborčankami so se v končnicah v zadnjih devetih sezonah vedno srečale šele v finalu, tokrat se bosta ekipi pomerili že v polfinalu. Prva tekma bo na sporedu v sredo, 3. aprila, ob 17.30, povratna pa v ponedeljek, 8. aprila, ob 18. uri.

  V letošnji sezoni so imele kamniške odbojkarice obdobje vzponov in padcev, zato so redni del prvenstva končale na tretjem mestu. Če bi ohranile prednost dveh nizov na tekmi proti Nova KBM Braniku, ta tekma je štela tudi za srednjeevropsko ligo, bi celo imele priložnost, da bi se v tem tekmovanju uvrstile na zaključni turnir, končnico državnega prvenstva pa bi lahko začele s prvega mesta. Z 2:0 v nizih so Kamničanke vodile tudi proti Koprčankam na prvi četrtfinalni tekmi končnice, na koncu pa so to tekmo izgubile, toda na povratni tekmi dvomov o zmagovalkah ni bilo več.

  »Vzponi in padci v odbojki se ves čas dogajajo. V Kopru smo bile na dobri poti, da se domov vrnemo z zmago, toda v tretjem nizu smo imele v svoji igri določene težave, v svoji igri nismo bile več tako zanesljive, medtem ko so domačinke pridobile samozaupanje in bile v napadu skorajda nezaustavljive. Za nameček smo bile še nedisciplinirane, kar ni bilo prvič v tej sezoni, vse to pa je pripeljalo do tega, da smo tekmo izgubile. Na povratni tekmi smo od prve točke naprej igrale zbrano, brez popuščanja, kar nam je tudi prineslo uvrstitev v polfinale,« se je tekem s Koprčankami dotaknila Kanadčanka v dresu Calcit Vollelyja, Lucy Charuk, ki je bila med najbolj zaslužnimi za končni uspeh kamniške ekipe.

  Ali je bila to že igra, ki bi jim proti Mariborčankam v polfinalu končnice lahko prinesla novo zmago? V letošnji sezoni so branilke naslova dvakrat že premagale, še zlasti je bila sladka zmaga v finalu Pokala Slovenije, s katero so varovanke Gregorja Rozmana še tretjič osvojile pokalni naslov, poraz v tekmi, ki je štela tudi za srednjeevropsko ligo pa smo že omenili. Bankirke bodo v Kamnik spet prišle z Brunom Najdičem na klopi, ki je po finalu srednjeevropske lige zamenjal Sama Miklavca.

  »Tekmi z Nova KBM Branikom zagotovo ne bosta lahki. Res je, da smo jih v letošnji sezoni dvakrat premagale, še kako dobro pa se spomnimo, kako smo na zadnji medsebojni tekmi iz rok izpustile prednost dveh nizov. Izid bo v veliki meri odvisen od tega, kako bomo pristopili k igri, pa tudi, kako bodo na našo igro odgovorile Mariborčanke. Čeprav imajo zdaj novega trenerja, zanje to ne bo predstavljalo večjih težav, saj je bil Najdič dolgo njihov trener in jih dobro pozna. Z njimi je bil tudi večkrat državni prvak, še vedno pa mislim, da bo veliko odvisno od nas samih,« pred dvobojem s petnajstkratnimi državnimi prvakinjami razmišlja odlična kanadska blokerka, ki meni, da je letošnji sistem končnice, v katerem se igrata le dve tekmi, dober.

  »Če ekipi igrata eno tekmo doma in eno v gosteh, se dejansko lahko pokaže, katera od njiju je trenutno močnejša. Tako smo že igrale v domačem pokalu kot tudi v pokalu CEV, zato se dobro zavedamo, kako pomembna bo prav vsaka tekma in prav vsak niz. Dokler se ne končata obe tekmi, ne moremo vedeti, kdo bo šel naprej in mislim, da to daje še dodatno draž,« meni Charukova.

  V drugem polfinalu se bosta v sredo pomerili še ekipi SIP Šempetra in GEN-I Volleyja, ki je po rednem delu državnega prvenstva osvojil prvo mesto, medtem ko so Šempetranke v četrtfinalu izločile Formulo Formis. Prva tekma bo v Šempetru v Savinjski dolini, povratna pa v soboto, 6. aprila, v Novi Gorici.

  Prvi polfinalni tekmi končnice 1A. DOL za ženske

  Sreda, 3. april: Calcit Volley – Nova KBM Branik (ŠD Kamnik, 17.30), SIP Šempeter – GEN-I Volley (dvorana OŠ Šempeter, 19.00).