Z dobro igro do novih treh točk v Novem mestu

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v prvi tekmi 16. kroga 2. DOL za ženske v gosteh premagala TPV Volley Novo mesto s 3:0 (18, 21, 17). Svojo naslednjo tekmo bodo kamniške odbojkarice imele 9. februarja, ko bodo gostovale v Braslovčah, tekmo 17. kroga s Prevaljami pa bodo igrale šele 24. februarja v dvorani OŠ Stranje.

  TPV Volley NM – Calcit Volley II 0:3 (-18, -21, -17)

  Novo mesto – Športna dvorana Marof, gledalcev 250, sodnika: Greblo, Rozman.

  TPV Volley NM: Bošeska 7, Vidic (L), Kotnik, Drkušić 14, Omerzel, Košiček , Žarn 4, Bregar 4, Hafner 4, Kogelnik 8, Šola, Kostić Brulec, Kastelic (L). Trener: Krešimir Perić.

  Calcit Volley: N. Sitar 1, Topič 3, A. Stupar 2, Maček 16, Ifko, Vravnik, K. Stupar, Butalič (L), S. Sitar 5, Gojak (L), Gimpelj 15, Vučurević 1. Trenerka: Tjaša Gadža.

  V sredo so varovanke Tjaše Gadža v 15. krogu doma nepričakovano izgubile z Ljutomerčankami, toda le dva dni pozneje so v Novem mestu prikazale popolnoma drugačno igro. Tudi v Novem mestu niso nastopile v polni zasedbi, z učinkovito igro v napadu sta se izkazali Anja Maček in Kaja Gimpelj, v novomeški ekipi pa je bila tudi nekdanja dolgoletna odbojkarica Calcit Volleyja in tudi kapetanka, Olivera Brulec Kostić, vendar še ni prav veliko igrala.

  Začetek prvega niza ni napovedoval gladke zmage kamniških odbojkaric, saj so domačinke na servis Lare Bošeske, tudi nekdanje igralke mlajših kategorij Calcit Volleyja, in uspešnem napadu Tadeje Žarn povedle z 8:4. Po dveh asih Hafner so vodile tudi še s 16:12, toda na servis Alexandre Stupar je prišlo do preobrata. Kamničanke so dosegle šest zaporednih točk, nato pa so z asom Gimpelj prišle do vodstva z 21:17. Po dveh lastnih napakah domače ekipe so na koncu uvodni niz brez težav tudi dobile.

  Tudi v drugem nizu so bile dolgo v vodstvu Novomeščanke, ki so po uspešnem napadu Nine Bregar vodile že s 15:10. Tudi pred končnico niza so še imele lepo prednost (19:16), spet pa je bila Stupar tista, ki je s svojimi servisi poskrbela za preobrat. S točko Gimpelj so Kamničanke po dolgem času spet vodile (19:20), kamniška korektorica pa je tudi končala drugi niz.

  V tretji niz so bolje vstopile Kamničanke, ki so z blokom Stupar povedle s 4:1. Na šesti točki je sledilo prvo izenačenje v tem nizu, zadnje pa je bilo pri izidu 1:11. V nadaljevanju niza so bile ves čas boljše gostje, ki so naredile tudi veliko manj lastnih napak, do odločilne prednosti pa so prišle na servis Tine Topič, ki je dosegla tudi dva asa, saj so Novomeščankam pobegnile na 23:16. Tekmo je z blokom končala Anja Maček.

  Izjava po tekmi

  Allegra Vučurević, igralka Calcit Volleyja II: »V Novem mestu smo prikazale veliko boljšo igro kot v sredo doma proti Ljutomeru. Nasprotnice niso imele večjih priložnosti, da bi nas premagale, saj smo bile ves čas dobre v bloku in obrambi. Tudi sprejem je bil na visoki ravni, zelo dobro pa smo igrale v napadu. Res je, da smo morale v prvem in drugem nizu ‘loviti’ domačinke, vendar smo dokazale, da lahko igramo na visoki ravni, tudi če nismo v polni postavi.«