Do zanesljive zmage na Ravnah

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 16. kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh premagali Fužinar SijMetal s 3:0 (21, 14, 21). V prihodnjem krogu bodo Kamničani doma, v soboto, 4. februarja, ob 20. uri, gostili Hišo na kolesih Triglav, že v torek pa bodo na turnirju srednjeevropske lige, prav tako doma, igrali z Amstettnom, v četrtek pa še z Waldviertlom. Tudi ti dve tekmi bosta ob 20. uri.

  Fužinar SijMetal – Calcit Volley  0:3 (-21, -14, -21)

  Ravne na Koroškem – Dvorana OŠ Prežihov Voranc, gledalcev 200, sodnika: Markelj, Klinar.

  Fužinar SijMetal Ravne: Cafuta 2, Lednik 1, Križanič, Knuplež (L), D. Ranc, Bregar 10, Erpič 1, Hribernik, Vučetić, Libnik, Plesec 7, Kasnik, Jelić 5, V. Ranc 9. Trener: Bogdan Veličković.

  Calcit Volley: Planinšič 2, Mujanović 15, Vinkovič 3, Lazar, Klobučar 13, Košenina (L), Arsenoski, Okroglič, Sosa Sierra 4, Mitrašinović, Aponza 9, Pavlović 9. Trener: Matija Pleško.

  Kamničani so v prejšnjem krogu doma nepričakovano izgubili s kanalskim Salonitom, vendar so poraz hitro preboleli, saj na gostovanju na Ravnah na Koroškem niso dovolili nobenega presenečenja. Domačo ekipo so premagali po dobri uri igranja, prevladovali so v vseh elementih igre, v treh nizih so osem točk dosegli z asom in devet z blokom, prvič v tem letu pa je za Kamničane spet zaigral njihov prvi libero Alan Košenina.

  V uvodnem nizu so gostje z uspešnim napadom Uroša Pavlovića povedli s 4:1, po njegovem asu s 6:2 in točki Jana Klobučarja že s 13:8. Gostje so vodili tudi s 17:13, vendar so se jim Ravenčani po zaslugi Nemanje Jelića približali le na točko zaostanka (16:17). Toda po bloku Uroša Planinšiča (21:18) so Kamničani spet nekoliko lažje zadihali, še bolj pa po lastni napaki domače ekipe, ko so pobegnili za štiri točke (23:19). Nekdanji igralec Calcit Volleyja, Miha Bregar, ki je pred letošnjo sezono okrepil Ravenčane, je z dvema zaporednima točkama, drugo je dosegel z asom, zaostanek svoje ekipe prepolovil (21:23). Da do napete končnice ni prišlo, sta poskrbela Nik Mujanović in Pavlović. V prvem nizu se je v domači ekipi z osmimi točkami izkazal Bregar.

  Čeprav so v drugi niz bolje vstopili Ravenčani, ki so še vodili s 3:1, so ob boljšem servisu Kamničani hitro prišli do štirih točk prednosti (9:5), zato se je domači trener Bogdan Veličković odločil za polminutni odmor. Kamničani, ki so prevladovali tudi v bloku, so po dveh zaporednih, Luisa Sosa Sierre in Pavlovića, domačinom pobegnili na 12:6. Veličković je vzel še svoj drugi polminutni odmor, ki pa razmerja moči na igrišču ni spremenil, saj so gostje na servis Sosa Sierre dosegli še štiri zaporedne točke. Kar tri Pavlović, dve z blokom. Niz je bil s tem odločen, z novim asom, tokrat Mujanovića, pa so kamniški odbojkarji prišli do kar dvanajstih zaključnih žog. Po napaki domačinov so izkoristili tretjo.

  Tudi v tretjem nizu so bili kamniški odbojkarji, ki so si prvi priigrali višjo prednost, saj so po asu Daniela Aponze povedli z 11:7. Tokrat je polminutni odmor domačega trenerja poskrbel, da se Kamničani niso preveč oddaljili, kajti po njihovi lastni napaki so vodili le še za točko (12:11). Vendar do izenačenja ni prišlo, kajti tokrat razpoloženi varovanci Matije Pleška so po dveh zaporednih blokih Aponze spet pobegnili za štiri točke (18:14). Z asom Dina Vinkoviča so prišli že do petih točk prednosti (22:17), zmago kamniške ekipe pa je s svojo petnajsto točko na tekmi potrdil Mujanović.

  Izjava po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Bile so še določene zadeve, ki bi jih lahko odigrali bolje, pa jih nismo, toda glede na to, da je za nami težak teden, predvsem v psihološkem vidiku, sem zadovoljen tako z igro, še bolj pa z rezultatom. Številke so bile na naši strani, tekmo smo imeli ves čas pod kontrolo, kajti Ravenčani so lahko zelo neugodni, kar je pred dvema krogoma recimo na svoji koži okusil tudi Merkur Maribor.«