Do prigarane zmage v Braslovčah

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v 12. krogu 1B. DOL za ženske v gosteh premagale Visit Braslovče s 3:1 (23, 22, -26, 22). V prihodnjem krogu bodo v sredo, 13. decembra, ob 18. uri, doma igrale z Mozirjem.

  Visit Braslovče – Calcit Volley II 1:3 (-23, -22, 26, -22)

  Braslovče – Dvorana OŠ Braslovče, gledalcev 40.

  Visit Braslovče: Z. Donko, Križnik, Ž. Donko 3, Steblovnik, Ibrišimovič, Železnik, Kodrun, Oštir 15, Ferlež 10, Blatnik (L), Kalar (L), Kalar (L), Satler 13, Bošeska 13, Železnik. Trenerka: Taja Steblovnik.

  Calcit Volley II: Mohorčič 11, Špoljarič 11, Topič 7, Vučurević 2, Vravnik 1, Lončar 2, Butalič (L), Žvegla 4, Gojak, Vukojević 3, Gimpelj 18. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Odbojkarice Braslovč in Calcit Volleyja II so se v zaostali tekmi petega kroga pomerile konec novembra v Stranjah, s 3:0 pa so slavile Kamničanke, ki so tokrat imele veliko več dela, da so zlomile odpor Braslovčank. Njihovo delo je bilo še toliko bolj oteženo, ker so igrale brez Anje Maček, Sare Sitar in Kristine Stupar, toda navkljub temu so prišle še do enajste zmage v letošnji sezoni, s katero imajo na prvem mestu še vedno štiri točke prednosti pred Krimom.

  Prvi niz so bolje začele kamniške odbojkarice, ki so z dvema zaporednima točkama Kaje Gimpelj povedle s 6:2, že na šesti točki pa so domačinke na servis Eve Satler izid izenačile. Z asom Noemi Žvegla so gostje še enkrat prišle do štirih točk prednosti (12:8), vendar so z blokom Lare Bošeske Braslovčanke izenačile na 13:13, na servis Taje Ferlež pa so prišle do treh točk prednosti (18:15). V nadaljevanju niza so bile bolj zbrane kamniške odbojkarice, ki so s točko Katjuše Mohorčič povedle s 23:22, že s prvo zaključno žogo pa so tudi osvojile prvi niz.

  V drugem nizu so Braslovčanke vodile že z 10:4, vendar so se po polminutnem odmoru Tjaše Gadža gostje vrnile v igro, a le za trenutek, saj so po izidu 8:10 nekaj pozneje zaostajale za štiri točke (12:16). Oslabljena kamniška zasedba je s točko Mohorič izenačila na 17:18, z njenim blokom pa povedla z 22:21. V napeti končnici so po napaki domače ekipe gostje povedle z 2:0 v nizih.

  V tretjem nizu so od prve točke naprej vodile domače odbojkarice, nekajkrat tudi s štirimi točkami prednosti, zadnjič pri izidu 22:18. Borbene gostje, ki so najprej rešile dve zaključni žogi, nato pa še dve, v tretje niso bile več uspešne, zato pa so v četrtem nizu po zaostanku šestih točk (2:8) in nato celo sedmih (7:14 in 10:17) našle dovolj moči za popolni preobrat. Na servis Ane Lončar so prišle na štiri točke zaostanka (13:17), na servis Zale Špoljarič pa na točko (18:19).  Braslovčanke so še enkrat pobegnile na varno razdaljo treh točk (21:18), a so Kamničanke z asom Mie-Marije Vravnik po dolgem času prvič povedle (22:21), v končnici niza pa je Allegra Vučurević svoji ekipi prinesla prigarano zmago.

  Izjava po tekmi

  Allegra Vučurević, igralka Calcit Volleyja II: »Vse nize smo dokaj slabo začele, vendar smo se v prvih dveh ob koncu le izvlekle. Tudi v tretjem nizu smo bile blizu, a je bil zaostanek že prevelik. Vendar nas to v četrtem nizu, ko so priložnost za igro dobile tudi nekatere mlajše igralke, ni zaustavilo, nasprotnice smo ulovile in v njih na koncu zmagala. Zadovoljna sem, kako smo se iz vseh teh padcev pogumno pobrale.«