Z ACH Volleyjem tokrat že v polfinalu končnice

  V zadnjih sezonah, z izjemo lanske, ko zaradi epidemije covida-19 ni bilo končnice, smo bili navajeni, da se ACH Volley in Calcit Volley borita za naslov državnega prvaka. Tokrat se bosta ekipi pomerili že v polfinalu Sportklub prve odbojkarske lige, prva tekma pa bo na sporedu v sredo, 17. marca, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik. V drugem polfinalu bo dan pozneje Salonit Anhovo v Kanalu gostili Merkur Maribor. Igra se na dve zmagi.

  Kamničani so redni del državnega prvenstva končali s porazom v Murski Soboti, s Panvito Pomgrad pa so igrali tudi v četrtfinalu končnice. Obe tekmi, tako tista v Murski Soboti kot druga v Kamniku sta imeli podoben potek, prvi nizi so bili izenačeni, z izjemo tretjega na prvi tekmi pa so pripadli Calcit Volleyju, ki je nato v zadnjem nizu popolnoma nadigral soboško ekipo.

  »Mislim, da smo obe tekmi zasluženo dobili. Večino časa smo prevladovali na igrišču, žal pa je na trenutke prišlo do končka nezbranosti v naši ekipi, ko nismo zaključili nekaj t. i. free ball situacij na idealni sprejem, kar nam je otežilo zadevo. Je pa res, da so bili Sobočani v zadnji tretjini prvenstva veliko močnejši kot v prvih dveh. Zelo se jim je poznal prihod Alena Djordjevič-Kamenika. Z njim so delovali veliko bolj samozavestno in konkretno. Bili so agresivni na servisu in nasploh so delovali veliko bolje, tako da smo se resnično morali pošteno potruditi, da smo napredovali v polfinale. Igrali smo z ekipnim duhom, povezano, nekoliko pa nam manjka še samozavesti in agresivnosti,« je o tekmah četrtfinala končnice dejal Sašo Štalekar, ki je navdušil s štirimi zaporednimi bloki v tretjem nizu kamniške tekme.

  Najvišji igralec slovenske lige meni, da so se tudi preostale trije četrtfinalni obračuni končali s pričakovanimi izidi. Nobena od favoriziranih ekip, Merkur Maribor, ACH Volley in Salonit Anhovo ni imela večjih težav, seveda pa bo popolnoma drugačna zgodba zdaj v polfinalu. V preteklosti smo bili navajeni, da se Kamničani in Ljubljančani v končnici srečajo šele v finalu.

  »Mariborčani so redni del prvenstva odigrali vrhunsko in so zasluženo osvojili prvo mesto. Na drugi strani smo mi in Ljubljančani med sezono preveč nihali v igri, tako da se bomo zdaj pomerili že v polfinalu. Res je, da so za zdaj v vodstvu, kar se zmag v medsebojnih tekmah tiče, vendar bodo v končnici to drugačne tekme. Smo dokaj izenačeni, mislim pa, da bodo odločale malenkosti, predvsem pa, kdo bo prikazal bolj zanesljivo in agresivno igro. Tistemu, ki bo to uspelo, bo na koncu slavil,« je prepričan Štalekar, ki popolnoma zaupa svoji ekipi, hkrati pa opozarja: »Čez celotno sezono smo zelo dobro trenirali, tako v dvorani kot v fitnesu. Telesno smo dobro pripravljeni, imamo tudi dovolj izkušenj, taktično pa poznamo vse podrobnosti. Če bomo servirali in igrali dobro blok obrambo, kar menim, da je lahko naše največje orožje, bodo stvari veliko lažje. Toda tudi ACH Volley ima dobro pokrite vse pozicije, vsepovsod so nevarni in zagotovo bodo kaznovali vsako malenkost, ki je mi ne bomo izkoristili.«

  Štalekar se tudi nadeja, da bodo s soigralci tokrat pokazali več samozavesti, ki jim je, je v nekaterih prejšnjih tekmah morda primanjkovalo. »Verjamem, da bomo to zdaj spremenili in končno pokazali, da smo kakovostna ekipa, ki si zasluži spoštovanje. Vemo kakšne cilje smo si postavili poleti, zanje smo garali celo sezono in zdaj je čas, da dokažemo, da znamo igrati dobro, konstantno odbojko in da smo ekipa, ki lahko premaga vsakogar,« je odločen bloker Calcit Volleyja, ki v drugem polfinalnem obračunu več priložnosti daje Mariborčanom. »Če bodo igrali tako kot so do zdaj, jih bodo Kanalci težko presenetili. Res pa je, da je lahko Salonit zelo neugoden. Veliko bo odvisno od prve tekme.«

  Druga polfinalna tekma končnice bo na sporedu v soboto, 20. marca, v ljubljanski dvorani Tivoli, kjer se bo v ponedeljek, 22. marca, igrala tudi morebitna tretja.