Leja Janežič: Koristile nam bodo tudi izkušnje iz lige prvakinj

  Na poti do ubranitve naslova državnih prvakinj čakata odbojkarice Calcit Volleyja le še dve oviri, a da bi do druge prišle, bodo morale v polfinalu končnice Sportklub prve odbojkarske lige dvakrat premagati GEN-Volley. Prva tekma bo na sporedu v četrtek, 18. marca, ob 18. uri v Novi Gorici, druga dva dni pozneje v kamniški športni dvorani, morebitna tretja, ekipi igrata na dve zmagi, pa v ponedeljek, 22. marca, prav tako v Kamniku.

  V končnici Sportklub prve odbojkarske lige za odbojkarice so ostale le še štiri najboljše ekipe, ki so bile najboljše tudi po rednem delu prvenstva. Najtežje delo so imele odbojkarice Nove KBM Branika, ki so v drugi tekmi šele v petem nizu strle odpor Luke Koper, dva niza, po enega na vsaki tekmi, so Ankarančankam oddale Kamničanke, medtem ko so Šempetranke in Novogoričanke svoje nasprotnike, Krim oziroma ATK Grosuplje, premagale brez izgubljenega niza.

  »Do četrtfinalnih tekem z Ankaranom vse do SIP Šempetra v zadnjem krogu rednega dela prvenstva nismo imele resne preizkušnje, vendar to ni izgovor za izgubljena niza, tako v gosteh kot tudi doma. Tiste dni smo bili še v fazi, ko smo večji poudarek dajali telesni pripravljenosti kot pa sami igri in to bi bil lahko eden od razlogov, da smo obe tekmi nekoliko slabše začeli. Toda na drugi stran velja pohvaliti tudi ankaransko ekipo, ki je obe tekmi odigrala brez pritiska, vendar z zelo močno željo po zmagi. Vsekakor so v obeh četrtfinalnih tekmah prikazale veliko boljšo igro kot v tekmah rednega dela prvenstva. Vsaj proti naši ekipi,« se je kamniških četrtfinalnih obračunov z Ankarančankami dotaknila Leja Janežič, odlična prosta igralka Calcit Volleyja, ki tudi v letošnji sezoni potrjuje, da je trenutno verjetno najboljša slovenska igralka na tem igralnem mestu.

  Še bolj prepričljivo so do polfinala končnice, kot smo že omenili, prišle novogoriške odbojkarice. V rednem delu prvenstva so jih Kamničanke trikrat premagale, enkrat s 3:0, dvakrat s 3:1, toda proti Grosupeljčankam v četrtfinalu je GEN-I Volley deloval zelo prepričljivo.

  »Na tiste zmage v rednem delu prvenstva moramo kar takoj pozabiti. V tekmah v končnici državnega prvenstva je prisotno več adrenalina in čutiti veliko več pritiska kot v rednem delu prvenstva. Novogoričanke zelo dobro servirajo, sploh v domači dvorani, ob tem pa so zelo borbena ekipa, kar je njihova glavna moč,« Janežičeva spoštuje nasprotnice v polfinalu končnice, hkrati pa verjame, da bodo njeni ekipi prav prišle tudi izkušnje, ki so si jih pridobili v ligi prvakinj. »Zagotovo nam bodo te izkušnje prišle prav. Kljub temu da so bile nasprotnice tam boljše, imamo v primerjavi z ekipami v domači končnici odigranih več močnejših tekem, to pa je lahko velikokrat odločilno.«

  V drugem polfinalu se bosta pomerila Nova KBM Branik, ki je imela prav tako nekaj težav proti Kopru, in Šempeter, ki je brez večjih težav obakrat premagal Krim. Prva tekma bo v Šempetru v Savinjski dolini. »Mariborčanke so sicer imele nekaj manjših težav proti Koprčankam, vendar to še prav nič ne pomeni. Težko je reči, katera ekipa bo tu v prednosti, saj gre za zelo izenačeni ekipi in me ne bi presenetilo, če bo o uvrstitvi v finale odločala tretja tekma. Toda za nas je v tem trenutku pomembno le, kako bomo igrale proti Novogoričankam. Drugo nas ne sme zanimati,« je Janežičeva popolnoma osredotočena le na četrtkovo tekmo z GEN-I Volleyjem. In prav je tako!