Ribičevi varovanci uspešni v Braslovčah

    Po štirih mesecih in pol se je spet začelo tekmovanje v 2. DOL za moške. Do takrat odigrane tekme niso več veljavne, tudi ne zmaga druge kamniške ekipe proti drugi ekip Črnuč, po sklepu vodstva OZS pa se bo igralo po enokrožnem sistemu. V prvem krogu so tako Kamničani gostovali v Braslovčah, domov pa so se vrnili s prvimi tremi točkami po zmagi s 3:0 (18, 19, 21).

    Čeprav Kamničani v Braslovčah niso igrali v polni zasedbi, manjkali so Miha Okorn in Gregor Frece, ki sta s kadetsko reprezentanco v Zadru na kvalifikacijah za uvrstitev na EP, in Mark Uršič, ki ima težave s poškodbo, njihova zmaga niti v enem trenutku ni bila vprašljiva. V vseh treh nizih so bili mladi Kamničani, edini v ekipi, ki ni več mladinec ali kadet je Teo Podobnik, boljši nasprotnik. V napadu sta bila razpoložena Podobnik in Nik Mujanovič, oba sta dosegla po 20 točk, osem jih k zmagi prispeval Rok Podbregar, pet Ambrož Poljanšek, štiri Nejc Kregar in dve Urban Blaževič. Na mestu libera je igral Marko Medved, v ekipi pa sta bila še Nik Drnovšek in Žiga Koncilija.

    »Ne morem ravno reči, da smo navdušili z igro, dejstvo pa je, da po tako dolgem premoru ni ravno preprosto igrati. Najbolj pomembno je, da smo prvenstvo začeli z zmago, zavedamo pa se, da bo treba na prihodnjih tekmah prikazati boljšo igro, saj bodo prišli težji nasprotniki,« je po zmagi dejal Gašper Ribič, trener druge ekipe Calcit Volleyja, ki jo v drugem krogu, v petek, 19. marca, čaka še eno gostovanje. Tokrat pri drugi ekipi Merkur Maribora.