Vsaka tekma z Mariborčankami je posebna

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v četrtem krogu srednjeevropske lige v sredo, ob 20. uri, gostile Novo KBM Branik, ki so jo v letošnji sezoni obakrat že premagale v rednem delu državnega prvenstva.

  Čeprav je imel v zadnjih dveh tekmah Sportklub prve odbojkarske lige za ženske Bruno Najdič na voljo le osem, v soboto proti Formisu pa le sedem igralk, ob obolelih Sari Hutinski in Andjelki Radišković je imela težava s poškodbo Sara Najdič, so Kamničanke obe tekmi prepričljivo dobile. Šempetrankam, ki so redni del prvenstva končale na tretjem mestu, so v treh nizih prepustile le 43 točk, šest manj pa Hočankam.  Skratka, na pogled dve lahki zmagi, vendar so si lahki naredile kamniške odbojkarice s svojim pristopom, energijo in elanom, ki so ga premogle.

  »Res je, obe tekmi smo si naredili lahke. Vesel sem, da je bilo razmišljanje deklet tudi po gladki zmagi v Šempetru pravilno in da so od prve minute naprej tekmo odigrale maksimalno zbrano. Ko je tako, tudi kakšna napaka, ki se zgodi, ni problematična. Še enkrat več moram dekleta pohvaliti za pravi odnos, pravo razmišljanje, za pravo kakovost, ki jo kažejo v tem trenutku in upam, da bomo to krizno obdobje, v katerem smo, uspešno prebrodili tudi v tem tednu, ki je pred nami. Vem, kako težko je Sari Hutinski in Andjelki Radišković, ki ne moreta biti z nami, vem, da si želita biti z nami in upam, da bomo že v sredo spet v polni zasedbi,« je po sobotni zmagi na Hočankami dejal Najdič, ki vse do zadnjega ne bo vedel, v kakšni zasedbi bo v sredo sploh igral proti Mariborčankam.

  Dejstvo je, da bo tekma z Novo KBM Branikom, sicer letošnja tretja, prvi dve so Kamničanke prepričljivo dobile, spet nekaj posebnega. V soboto so bankirke, ki jih zdaj vodi Žiga Kos, šele v petem nizu, resda v gosteh, strle odpor Koprčank, toda proti aktualnim državnim prvakinjam imajo vedno dodatni motiv. Kar na drugi strani seveda velja tudi za kamniško ekipo.

  »Vsekakor so naše medsebojne tekme, tudi še iz časov, ko sem bil na mariborski klopi, vedno nekaj posebnega. Toda o tem, kaj lahko pričakujemo, bom lahko govoril šele po torkovem treningu ali morda celo na sam dan tekme, ko bomo vedeli, v kakšni zasedbi bomo sploh lahko igrali. V vsakem primeru pa bomo skušali prikazati svojo najboljšo igro, ki jo lahko prikažemo. Prepričan sem, da bodo dekleta, ne glede na to, v kakšni postavi bomo igrali, dale vse od sebe. To zdaj dobro vem, ker v teh mesecih sem jih dobro spoznal in vem, da jim lahko zaupam tudi v najtežjih trenutkih. To bomo naredili tudi v sredo,« je o še eni dobri predstavi svojih varovank prepričan Najdič.

  V srednjeevropski ligi po treh odigranih krogih niti ena ekipa ni neporažena, štiri pa so pri šestih točkah. Z najboljšo razliko v nizih trenutno vodil prav Nova KBM Branik, druga je Mladost Zagreb, tretja Bekescsaba in četrti Calcit Volley. Dinamo Zagreb je pri eni zmagi, brez nje pa je Linz. V zadnjem krogu, 23. januarja, bodo Kamničanke gostovale pri Dinamu.