Še tretjič boljše od Nove KBM Branik

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v četrtem krogu srednjeevropske lige doma premagale Novo KBM Branik s 3:0 (22, 20, 20). V soboto bodo Kamničanke, ob 17.30, v prvem krogu modre skupine državnega prvenstva igrale z Luko Koper.

  Calcit Volley – Nova KBM Branik  3:0 (22, 20, 20))

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev150, sodnici: Kramar Šandl, Stipaničev Matečić.

  Calcit Volley: Špoljarič, Rituper 10, Gorjup 2, Radišković, Šen 22, Najdič, Hutinski 5, Boisa 3, Pucelj 17, Čižman, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

  Nova KBM Branik: Mlakar 16, K. Milošič 3, Kneževič, Štampar, Ulrih (L), Lekše 9, Senekovič, Cikač (L), Farkaš 3, Ramić 3, N. Milošič 8, Potokar 1, Tišma 2. Trener: Žiga Kos.

  V obeh dozdajšnjih letošnjih medsebojnih tekmah so slavile kamniške odbojkarice, ki so tudi brez poraza končale redni del prvenstva, Mariborčanke pa so z devetimi točkami manj na drugem mestu. Na drugem mestu so bile bankirke pred tekmo v Kamniku tudi v srednjeevropski ligi, saj jih je včeraj po zmagi nad zagrebškim Dinamom prehitela Bekescsaba iz Madžarske, medtem ko so bile Kamničanke četrte, za zagrebško Mladostjo, toda vse ekipe so po enkrat že izgubile.

  Pred dvobojem s svojim nekdanjim klubom je imel domači trener Bruno Najdič nemalo težav s sestavo ekipe. Minulo soboto je imel na voljo le sedem zdravih igralk, kajti Andjelka Radišković in Sara Hutinski sta zboleli, Sara Najdič pa je imela težave s poškodbo. Vse tri so bile tokrat v postavi, vendar je praktično igrala le Hutinskijeva. Toda tudi v oslabljeni zasedbi so Kamničanke še tretjič letos premagale bankirke, vendar so bili vsi trije nizi izenačeni, zmaga državnih prvakinj pa vseeno niti v enem trenutku ni bila vprašljiva.

  V prvem nizu so domače odbojkarice do odločilne prednosti prišle po mariborskem izenačenju na 11:11, ko so s petimi zaporednimi točkami, zadnjo je prispevala razpoložena Asja Šen, gostjam pobegnile za pet točk (16:11). S točko Ize Mlakar so se jim Mariborčanke še približale na točko zaostanka (17:18), toda po bloku Lare Rituper in uspešnem napadu Maše Pucelj so domačinke prišle do štirih točk prednosti (22:18), ki je v končnici niso zapravile. Zadnjo točko v uvodnem nizu je dosegla Pucljeva.

  Podoben potek je imel tudi drugi niz, v katerem so Mariborčanke do izida 9:10 še držale korak z domačo ekipo, ki je s petimi zaporednimi točkami povedla s 15:9. Bankirke so po asu Nike Milošič in napadu Mlakarjeve svoj zaostanek znižale le na dve točki (15:17), bilo je tudi še 21:19 za Calcit Volley, ki je do konca niza nasprotnicam prepustil le še točko. Spet je zadnjo, tokrat z blokom, dosegla Pucljeva.

  V tretjem nizu so Kamničanke z blokom Rituperjeve povedle s 3:0, nato pa ves čas vodile. Nekajkrat so se jim Mariborčanke približale na točko zaostanka, zadnjič pri izidu 15:16, niz, s tem pa tudi tekma, pa je bil odločen na servis Šenove, ki je po svojem tretjem asu svojo ekipo popeljala do vodstva z 21:15. Najboljša igralka tekme, Asja Šen, je z blokom tudi končala tekmo.

  Izjava po tekmi

  Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Morda je bilo spet videti, da smo do zmage prišli na lahek način, vendar še zdaleč ni bilo tako. Veseli me, da smo tudi v tej zasedb odigrali korektno tekmo, bili ves čas z glavami pravi, zelo pomembno pa je bilo, da so bile vse igralke, ki so bile bolne ali poškodovane oziroma so še vedno, pripravljene stopiti na igrišče in pomagati ekipi. To je samo dokaz več, kakšen je karakter te ekipe. Po tekmi sem dekletom dejal, da to ni moja zmaga, saj zadnjih 14 dni praktično ne treniramo, to je bila njihova zmaga, njihova želja. Še enkrat več jih moram pohvaliti za pravi pristop, da so imele glave na pravem mestu. V soboto nas čaka še tekma s Koprčankami, nato pa bodo dobile devet prostih dni.«