Dve tesni zmagi za slovo od leta 2023

    Na petem turnirju 1. mladinske lige – modra skupina so v dvorani OŠ Stranje odbojkarji Calcit Volleyja prišli do novih dveh zmag. V prvi tekmi so bili z 2:1 (-19, 21, 13) boljši od Črnuč I, v drugi pa so prav tako z 2:1 (14, -21, 7) premagali še domači Triglav Kranj.

    Kamniški mladinci so pod vodstvom Gašperja Ribiča leto 2023 končali z dvema tesnima zmagama, s katerima so pri skupno sedmih na drugem mestu za Brezovico, ki je prav tako zmagala sedemkrat. O prvem mestu bo odločala njihova medsebojna tekma na šestem turnirju, ki bo v dvorani OŠ Maksa Pečarja, 21. januarja prihodnje leto.

    V dvorani OŠ Stranje so Kamničani slabo začeli tekmo s Črnučani, toda v drugem nizu so se zbudili in izenačili izid v nizih. O zmagi je tako odločal tretji niz, ki je prinesel razburljivo končnico s srečnim koncem za kamniško ekipo. Po gladki zmagi nad Kranjčani v prvem nizu se je zdelo, da imajo odprto pot do druge zmage na turnirju, toda v drugem nizu so bili gostje boljši nasprotnik, zato pa v tretjem domači odbojkarji niso dovolili presenečenja.

    Obe tekmi so kamniški mladinci igrali v nekoliko oslabljeni zasedbi, brez Jurija Omana in Matevža Karadže Pevca, v ekipi pa so bili Jakob Drolc, Nejc Okorn, Miha Okorn, Enej Sladič, Nik Špoljarič, Gregor Frece, Žan Rozoničnik, Jon Jensterle, Domen Bičanič in Marcel Kotnik.