Vrnili so se z zmago

  V prvi tekmi po štirih tednih odmora so odbojkarji Calcit Volleyja v desetem krogu Sportklub prve odbojkarske lige – moški gostovali v Kanalu, kjer so proti domačemu Salonitu zmagali s 3:0 (23, 17, 20). Ker je njihovo nedeljsko gostovanje v srednjeevropski ligi v Gradcu odpadlo, bodo varovanci Gregorja Jerončiča novo preizkušnjo imeli v torek, 17. novembra, ko bodo v prvem krogu pokala Challenge, ob 20. uri, gostili skopski Vardar. Povratna tekma bo na sporedu že dan pozneje, prav tako v Kamniku.

  Salonit Anhovo – Calcit Volley   0:3 (-23, -17, -20)

  Kanal – Športna dvorana Kanal, brez gledalcev, sodnika: Markelj (Bled), Pevc (Škofja Loka).

  Salonit Anhovo: Boharev 2, Jereb, Filiputti, Karnel 1, Kavčič 2, Maretič, Radosavljević 6, Peterlin 12, Kovačič, Vrtovec 12, Tomić (L), Basaneže. Trener: Rade Dačović.

  Calcit Volley: Kos 13, Hribar (L), Bregar, Purič 7, Kosmina 14, Gasparini 18, Hebda, Klobučar, Jerončič, Brulec 2, Beravs, Štalekar 4, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

  V prvem delu sezone, pred mesecem dni in pol, so v Kamniku s 3:1 slavili aktualni slovenski podprvaki, ki so do prekinitve izgubili le eno tekmo, ko jih je v dvorani Tivoli, prav tako s 3:1, premagal ACH Volley. Tudi Kanalci so svojo zadnjo tekmo pred prekinitvijo izgubili, saj jih je v Novem mestu s 3:2 premagala Krka. Po šestih odigranih krogih so bili Kamničani tretji z 12 točkami, tri manj na četrtem mestu so imeli Kanalci.

  Prvi niz je bil izenačen do sedme točke. V domači ekipi sta bila v napadu predvsem razpoložena Marko Radosavljević in Matic Vrtovec, z asom Aleksa Kovačiča pa so Kanalci kot prvi prišli do treh točk prednosti (10:7). S tremi točkami prednosti so vodili še pri izidu 13:10, vendar je Martin Kosmina njihovo prednost znižal le še na točko zaostanka (12:13), Diko Purič pa je z blokom svoji ekipi priboril izenačenje (17:17). Po polminutnem odmoru domačega trenerja Radeta Dačovića je Kosmina po daljšem času Kamničane spet popeljal do vodstva (18:17). V napeti končnici so prvi do zaključne žoge prišli kamniški odbojkarji, ki so jo po napaki domačih tudi izkoristili.

  Drugi niz so bolje začeli gostje, ki so na servis Dika Puriča, zadnjo točko je dosegel z asom, Kanalcem pobegnili za pet točk (7:2). Po polminutnem odmoru so se domači odbojkarji vrnili v igro in po napaki gostov svoj zaostanek znižali le še na dve točki (7:9). A je bilo njihovo veselje kratkotrajno, kajti s točko Timoteja Gala Kosa so Kamničani spet pobegnili na plus pet (12:7). Ko je z asom Mitja Gasparinija Calcit Volley dosegel novo točko, tokrat za vodstvo s 17:11, takoj zatem pa je bil po vrnitvi na igrišče zaradi polminutnega odmora domače ekipe z blokom uspešen še Jan Brulec, se je gostom nasmihalo vodstvo z 2:0 v nizih. Visokega vodstva kamniška ekipa ni zapravila, zadnjo točko v drugem nizu pa je z blokom dosegel Kosmina.

  Tretji niz je bil spet bolj izenačen. Kanalci so popravili svoj sprejem, v napadu sta se razigrala Matic Vrtovec in Fran Peterlin, tako da si do 14. točke nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. Prvi, ki so prišli do dveh točk prednosti, so bili sicer pri izidu 6:4 domači odbojkarji, Kamničani pa so do plus dve prišli po točki Kosmine, ki je bil uspešen v bloku (12:14). Toda po asu Gasparinija je bilo 16:13 za gostujočo ekipo, ki je bila v še boljšem položaju po dveh zaporednih točkah Kosmine (18:14), tako da je Dačović posegel še po svojem drugem polminutnem odmoru v tretjem nizu. Na servis Roka Jerončiča, ki je igral svojo prvo uradno tekmo za kamniški klub, je Calcit Volley povedel že z 21:15, kar je bilo za tako kakovostno in izkušeno ekipo dovolj visoka prednost, da je brez večjih težav vknjižila nove tri točke v državnem prvenstvu. Zadnjo točko na tekmi je dosegel Kosmina.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Za razliko od pripravljalne tekme s Kranjčani, ki smo jo imeli med tednom, smo bili v prvem nizu premalo agresivni na servisu. Ko smo se v nadaljevanju sprostili in oddaljili nasprotnika od mreže, je bilo lažje igrati. Ampak tako se mora igrati, kajti ko ima nasprotnik težave na sprejemu, mu je težko igrati. To smo v drugem in tretjem nizu delali dobro, vendar pa moram pohvaliti fante za določene trenutke tudi v prvem nizu, ko so nekajkrat zelo dobro reagirali v bloku in obrambi. Vesel sem tudi zaradi odnosa do igre, ki je bil ves čas na visoki ravni.«