V dobri uri do novih treh točk

  Aktualne državne prvakinje so bile do prekinitve državnega prvenstva edina ekipa v Sportklub prvi odbojkarski ligi – ženske, ki je bila še brez poraza. Svoj zmagoviti niz so odbojkarice Calcit Volleyja nadaljevale tudi po štirih tednih premora, saj so v desetem krogu doma s  3:0 (13, 15, 16) premagale Luko Koper. V prihodnjem krogu, v soboto, 21. novembra, bodo ob 19. uri gostovale v Grosuplju.

  Calcit Volley – Luka Koper  3:0 (13, 15, 16)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Kern, Klinar.

  Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 5, Pogačar 2, P. Marušič, Š. Marušič, Vovk 3, Brulec Kostić 6, Boisa 3, Zatković 8, Charuk 5, Janežič (L), Jerala 12, Radišković 10. Trener: Aljoša Jemec.

  Luka Koper: Primik, Đukić 9, Kladnik 1, Debernardi (L), Suljić, Smolnik 5, Kolbl, Uršič 2, Širol, Simčić (L), Šiljić, Pavlovič 1, Kaker 7. Trener: Zoran Jerončič.

  Kamničanke so do prekinitve državnega prvenstva izgubile le en niz, s tekmo manj pa so imele dve točki prednosti pred drugouvrščeno Novo KBM Branikom. V veliko slabšem položaju so bile Koprčanke, ki so bile po štirih odigranih tekmah le pri treh točkah, pri treh pa so ostale tudi po gostovanju v Kamniku, medtem ko jih ima Calcit Volley zdaj 15.

  Koprčanke so po bloku Tine Kaker, ki je dve sezoni uspešno nosila dres Calcit Volleyja, še vodile s 5:3, vendar je bilo njihovo veselje kratkotrajno. Izkušeni Olivera Brulec Kostić in Andjelka Radišković sta s svojimi nezaustavljivimi napadi hitro poskrbeli, da so Kamničanke prišle do visoke prednosti (13:6). V še težje položaju so bile Koprčanke po uspešnem napadu Eve Zatković (17:9), tudi po drugem polminutnem odmoru gostujočega trenerja Zorana Jerončiča pa se razmerje moči na parketu športne dvorane v Kamniku ni spremenilo. Zadnjo točko v uvodnem nizu je dosegla Polona Marušič.

  Tudi v drugem nizu je trener Calcitovk Aljoša Jemec vztrajal z najboljšo zasedbo. Na servis Radiškovićeve so povedle s 5:0, po uspešnem napadu Eve Zatković pa je bilo že 9:2. Koprčanke so imele vse preveč težav na sprejemu, težko so tudi zaključevale svoje napade, na drugi strani je imela Eva Pogačar na voljo dovolj razpoloženih soigralk in po novi točki Radiškovićeve je bilo že 14:6 za domačo ekipo. Tudi po visokem vodstvu Kamničanke niso popuščale. Na servis Manje Jerale so z uspešnim napadom Naje Boise prišle še do enajstih točko prednosti (20:9), niz pa je končala prav blokerka domače ekipe.

  Tretji niz je bil podoben prvemu, saj so Koprčanke so sedme točke še držale korak z domačo ekipo, ki je po bloku Ane Marije Vovk prišla do prve bolj otipljive prednosti (13:8). Jerončič je nalet domače ekipe skušal zaustaviti s polminutnim odmorom, vendar pri tem ni imel veliko uspeha kajti Eva Zatković je svojo ekipo popeljala do vodstva z 19:11. V končnici je bila nezaustavljiva Manja Jerala, najprej v napadu, nato pa je z dvema zaporednima asoma tudi končala tekmo.

  Izjavi po tekmi

  Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »Pomembno je bilo, da smo v tekmo vstopili resno, brez podcenjevanja. To smo tudi naredili in to nam je prineslo dokaj gladko zmago. Moram pa reči, da tudi sami nismo vedeli, v kakšnem stanju smo, saj že dolgo nismo igrali, pa tudi telesno po dolgem odmoru še nismo stoodstotni. Zato so takšne tekme lahko nevarne, vendar smo odigrali dobro tekmo, tisto, kar me veseli, je pa to, da so priložnost dobile tudi najmlajše igralke, ki so jo dobro izkoristile. Tu predvsem mislim na Najo Boiso in Zalo Špoljarič.«

  Zoran Jerončič, trener Luke Kopra: »Ne bi rekel, da smo se vdali v usodo, morda je bil le tako občutek, vendar moramo priznati, da je Calcit Volley zasluženo prišel do zmage, predvsem pa, da ima kakovostnejšo ekipo od naše. Imajo sedem, osem igralk na visoki ravni in moja ekipa niti približno ni ta takšni ravni. Dejstvo je, da imamo določene limite, sem pa zadovoljen, da smo določene zadeve že popravili. Tu predvsem mislim na sprejem, saj smo v začetku sezone prejeli po 13, 14 točk z asom nasprotnic, danes smo jih prejeli le osem. Zadovoljen sem tudi z igro v bloku, kjer smo jih imeli celo več kot domačinke, ki pa so bile veliko boljše v napadu. Mislim, da ima Calcit Volley v tem trenutku najboljšo ekipo v Sloveniji.«