Nbajevski ritem tekem se začenja v Kanalu

  V soboto bodo odbojkarji Calcit Volleyja odigrali prvo od šestih tekem, ki jih čakajo do prihodnje nedelje. Kamniški odbojkarji bodo v desetem krogu Sportklub prve odbojkarske lige – moški, ob 19. uri, gostovali v Kanalu. Pred mescem dni in pol so varovanci Gregorja Jerončiča v svoji dvorani slavili s 3:1, na podoben razplet pa na sobotni tekmi računa tudi Žan Beravs, novinec v ekipi Calcit Volleyja.

  Tudi kamniška moška ekipa je bila med tistimi, ki je prejšnji teden zaradi bolezni v ekipi še drugič v letošnji sezoni morala več pozornosti kot tehničnemu delu treninga posvetiti telesni pripravljenosti. »Prva dva dni je bilo za vse malce čudno, saj smo nekateri morali nekaj dni odležati, toda pozneje smo hitro prišli na stari ritem. Priznam pa, da sem že komaj čakal, da smo spet začeli z normalnimi treningi, zelo prav pa nam je prišla sredina pripravljalna tekma s Triglavom, ki je pokazala, da smo v kar solidni formi,« se je vrnitve v odbojkarske dvorane razveselil Žan Beravs, ki je svojo odbojkarsko pot začel v Žirovnici.

  Svojo zadnjo tekmo rednega dela prvenstva so Kamničani igrali v Tivoliju. Čeprav so morda prikazali celo eno svojih boljših tekem v letošnji sezoni, so na koncu ostali celo brez točke. »Tudi sam menim, da smo prikazali dobro odbojko. Če bi se dve, tri žoge, obrnile v našo korist, bi bil izid morda tudi drugačen. Žal se niso, toda navkljub porazu smo dokazali, da znamo igrati dobro odbojko, kar je dobra spodbuda za nadaljevanje sezone. Dobro igro bomo morali zdaj potrditi že v Kanalu, kar pa bo le uvod v številne tekme, ki so pred nami,« se tekme v vedno neugodnem Kanalu veseli 27-letni organizator igre. Kako neugodni so Kanalci, še zlasti v svoji dvorani, so pred časom na svoji koži okusili odbojkarji ACH Volleyja.

  »Salonit je v svoji dvorani vedno nevaren. Morda nam bo zdaj nekoliko lažje, ker ne bodo imeli podpore s tribun. Sicer pa so v letošnji sezoni Kanalci že nekajkrat dokazali, kako nevarni so lahko. Tudi v prvi tekmi v Kamniku smo morali vložiti kar precej napora, da smo jih premagali. Od prve točke naprej bomo morali pokazati, da smo boljši. V zadnjih 14 dneh smo dobro trenirali, mislim, da bomo to dokazali tudi na igrišču« je odločen Beravs, ki ga, tako kot njegove soigralce, v prihodnjih osmih dneh čaka kar šest tekem. Že po sobotnem gostovanju v Kanalu bodo v nedeljo v srednjeevropski ligi igrali v Gradcu, v torek in sredo jih v Kamniku čakata tekmi s skopskim Vardarjem v pokalu Challenge, prihodnjo soboto bodo varovanci Gregorja Jerončiča v domačem prvenstvu gostili še Hoče in za konec, dan pozneje v srednjeevropski ligi še SK Zadrugo Aich/Dob.

  »Tekem bo resnično veliko, to bo že pravi nbajevski ritem tekem. To bo pravi izziv za vso ekipo, verjetno bomo vsi dobili priložnost, da se izkažemo. Upam, da bomo lahko ta maraton normalno izpeljali, da ne bo prišlo do velike preutrujenosti, kajti prav vsaka od teh šestih tekem, ki so pred nami, je za nas pomembna. Zmaga je zmaga in to je najboljša motivacija za vsakogar,« je odločen Beravs, ki je ob igranju odbojke končal tudi študij, tako da je zdaj inženir mehatronike.

  »Do Kamnika ima dobre pol ure vožnje, tako da mi to ne predstavlja nobenega problema. Svojo ‘tujino’ sem izkusil v Murski Soboti. Sicer pa mi je v Kamniku všeč, imamo dobro, na novo sestavljeno ekipo, mislim pa, da je med nami prava kemija. Vse skupaj je na visoki ravni, tako da igralci dejansko bolj ali manj razmišljamo le o treningih in tekmah,« je pred gostovanjem v Kanalu še dejal odbojkar iz Žirovnice.

  V soboto bo ob kanalskem obračunu na sporedu še ena tekma desetega kroga prve slovenske lige, in sicer bo Krka gostila Panvito Pomgrad. V nedeljo bo Merkur Maribor doma igral s Hišo na kolesih Triglav, dan pozneje pa bodo hoški odbojkarji igrali z ljubljanskimi.