Vodilni Formis je bil tudi tretjič premočan

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v svoji zadnji tekmi 1B. DOL za ženske v letošnji sezoni na gostovanju v Hočah morala priznati premoč domače ekipe Formis, ki je zmagala s 3:1 (-21, 10, 22, 15). Kamničanke so tekmovanje končale na tretjem mestu.

  Formis – Calcit Volley II 3:1 (-21, 10, 22, 15)

  Formis: Bavdaž 6, Podjavoršek, Škoflek (L), Fišer 14, Zupan (L), Godec 10, Detiček, Daks, Grubišič Čabo 21, Štampar 7, Lukman 4, Halužan Sagadin 2, Bračič, Milošič 2. Trener: Boris Klokočovnik.

  Calcit Volley II: Krašovec 8, Topič, Stupar 2, Lužovec 20, Javornik 9, Povh 8, Žužek 2, Žvegla, Andrejič, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 1. Trenerka: Katarina Vraber.

  Mlade Kamničanke so tudi v tretji letošnji medsebojni tekmi morale priznati premoč Formisa, ki je z zmago potrdil svoje prvo mesto na lestvici, medtem ko so se varovanke Katarine Vraber morale zadovoljiti s tretjim. Tekmo v Hočah so začele odlično, v nadaljevanju pa bilo bolj ali manj vse v znamenju domače ekipe, ki je bila predvsem bolj učinkovita v napadu, naredila pa je tudi veliko manj lastnih napak.

  Začetek uvodnega niza je bil popolnoma v znamenju gostij iz Kamnika, ki so z blokom Špele Lužovec povedle s 4:0, po njenem uspešnem napadu pa s 7:2. Tudi v nadaljevanju niza so kamniške princeske igrale dobro in učinkovito, tako da se jim domačinke na manj kot tri točke zaostanke (13:16) vse do končnice niso približale. Z novo točko Špele Lužovec so prišle do štirih zaključnih žog, drugo je nato z blokom izkoristila Alexandra Stupar.

  V začetku drugega niza so domače odbojkarice s točko Teje Bavdaž gostjam pobegnile za pet točk (5:0), še višja pa je bila njihova prednost po dveh zaporednih točkah Nike Fišer (7:2). Ko je napad uspešno zaključila še Ronje Štampar, je bil zaostanek kamniške ekipe že sedem točk (11:4). Kamničanke so se sprijaznile s porazom, vse svoje misli pa so že usmerile v tretji niz. V njem so po kar štirih zaporednih blokih, zadnja dva je prispevala Špela Lužovec, domačinkam pobegnile za pet točk (8:3). Toda tokrat njihovo nadaljevanje ni bilo tako uspešno kot v uvodnem nizu, kajti že na deseti točki je Julija Grubišič Čabo izid izenačila. Kamničanke so zadnjič vodile pri izidu 14:13, po asu Štamparjeve pa so zaostajale za štiri točke (16:10). S točko Valentine Povh so se domačinkam približale na točko zaostanka (19:20), toda v končnici je bila zanje usodna Grubišič Čabo.

  Ko je v četrtem nizu najbolj učinkovita igralka kamniške ekipe, Špela Lužovec, svojo ekipo popeljala do vodstva s 15:13, se je obetala še ena zanimiva končnica. Vendar do nje ni prišlo, in to najbolj po zaslugi servisov Žane Godec, ki je med drugim dosegla tudi dva asa, v napadu pa je bila nezaustavljiva Grubišič Čabo, ki je dosegla tudi zadnjo točko na tekmi.