Praznih rok iz Murske Sobote

  Odbojkarji Calcit Volleyja so s porazom končali redni del Sportklub prve odbojkarske lige za moške. V Murski Soboti jih je s 3:0 (21, 24, 23) premagala Panvita Pomgrad. Kamničane pred nadaljevanjem končnice, 27. in 28. februarja v Zwettlu, čaka zaključni turnir srednjeevropske lige. Še pred tem pa bodo v osmini finala pokala Slovenije, v torek, 23. februarja, igrali z domačo ekipo Šoštanj Topolšica.

  Panvita Pomgrad – Calcit Volley  3:0 (21, 24, 23)

  Murska Sobota – Dvorana OŠ I, brez gledalcev, sodnika: Miklošič, Valentar.

  Panvita Pomgrad: Ražnatović 6, Potočnik, Vori (L), Vinkovič, Drvarič 5, Vrabl (L), Radović 6, Rojnik 12, Flisar, Lakner 9, Novak , Bedrač , Djordjevič-Kamenik 9, Grabnar. Trener: Dejan Fujs.

  Calcit Volley: Kos 4, Hribar (L), Bregar, Purič, Kosmina 11, Gasparini 14, Hebda 5, Klobučar, Jerončič 2, Brulec 2, Beravs, Štalekar 11, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

  Kamničani pred zadnjo tekmo rednega dela državnega prvenstva višje kot tretji niso več mogli biti, nižje pa tudi ne, temu primeren pa je bil tudi njihov pristop. Na drugi strani so Sobočani nujno potrebovali zmago, da bi se izognili boju za obstanek in tekmam osmine finala končnice. V svoji nameri so uspeli, delno tudi po zaslugi kamniške ekipe, ki je naredila kar 29 lastnih napak, slabša pa je bila tudi na sprejemu in v servisu.

  V začetku prvega niza so kamniški odbojkarji na servis Roka Jerončiča povedli s 6:2, po lastni napaki Sobočanov pa je bilo že 8:3. Vendar jih je očitno visoko vodstvo uspavalo, kajti z asom Alena Djorjeviča-Kamenika so se jim Sobočani približali na točko zaostanka (8:9), Jure Lakner pa je že v naslednji akciji poskrbel za izenačenje. Kamničanom ni pomagal niti polminutni odmor, kajti po dveh zaporednih točkah Jakoba Rojnika je bilo 19:15 za Panvito Pomgrad. Na servis Saša Štalekarja so se gostje domačinom pred vstopom v končnico niza še približali na točko zaostanka (19:21), toda Nikola Ražnatović je izkoristil že drugo zaključno žogo za soboško vodstvo z 1:0 v nizih.

  V izenačenem drugem nizu si do končnice nobena ekipa ni priigrala več kot dveh točki prednosti, z asom Roka Jerončiča pa so Kamničani povedli s 23:20. Še bližje izenačenju v nizih so bili po uspešnem napadu Mitje Gasparinija, ko so prišli do dveh zaključnih žog. Toda Jakob Rojnik je izid na 24. točki izenačil, Lakner je z blokom svoji ekipi zagotovil prvo zaključno žogo, po napaki gostov pa je bilo že 2:0 v nizih za Panvito Pomgrad.

  Podoben je bil tudi razplet tretjega niza, v katerem so kamniški odbojkarji z dvema zaporednima napadoma Štalekarja sicer povedli z 10:6, a je Branislav Radović z blokom izid na enajsti točki izenačil. Pred vstopom v končnico je Djorjevič-Kamenik z asom Sobočanom priboril vodstvo z 19:16, vendar se je v nadaljevanju niza razigral Milosz Hebda, ki je izid na 19. točki izenačil, nekaj pozneje pa je Kamničane popeljal do vodstva z 21:20. Toda končnica je bila spet v domeni domače ekipe, ki je z blokom Radovića prišla do zaslužene zmage.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Ne moremo biti zadovoljni. Še pred nekaj dnevi smo bili zadovoljni po zmagi nad ACH Volleyjem, nocoj pa … Preprosto ne vem, kaj naj rečem. Tekme nismo začeli slabo, toda vedno, ko bi morali dodati na plin, smo popustili. V prvem nizu smo povedli z 8:3, v drugem s 23:20 in so zadeve, ki se nam ne smejo dogajati. Panvita Pomgrad se je pokazala kot čvrsta ekipa, od prvega do zadnjega igralca so dobro servirali in nas prisilili v predvidljivo igro. Ob tem so dobro igrali v obrambi in zasluženo zmagali.«