Valenčičeva je Ankaranu prinesla izkušnje

  Aktualne slovenske državne prvakinje nadaljujejo z ritmom tekem sobota – sreda. Po zmagi v tretjem krogu srednjeevropske lige v Brčkem se bodo v sredo, 30. oktobra, ob 20. uri v domači športni dvorani v četrtem krogu 1A. DOL za ženske pomerile z Ankaranom. Za gostje v letošnji sezoni igra tudi nekdanja igralka Calcit Volleyja Sara Valenčič.

  Že pred gostovanjem v Brčkem je trener kamniške ženske ekipe Gregor Rozman opozarjal, da je Bimal-Jedinstvo vse prej kot naivna ekipa. Potek tekme je to tudi potrdil, saj so bile domačinke zelo trd oreh odbojkaricam Calcit Volleyja.

  »Vedele smo, da nas čaka težka tekma, saj so bile tudi domačinke v srednjeevropski ligi ob nas edina še neporažena ekipa, poleg tega je skoraj šesturna vožnja pustila določene posledice. Tudi sicer imajo zelo solidno ekipo, še zlasti to velja za Ivano Radisković, ki nam je povzročila veliko preglavic. Vendar smo to vedele, in čeprav je dosegla veliko število točk, smo se nanjo dobro pripravile in tudi tu leži razlog, da smo se domov vrnile z zmago. Dejstvo je, da naša igra ni bila ravno blesteča, marsikaj bomo morale še popraviti, pomembno pa je, da smo na pravi poti in z začetkom sezone smo lahko zadovoljne. Seveda pa se ne smemo preveč ozirati za nazaj, kajti tekme se vrstijo ena za drugo,« je ob tretji zaporedni zmagi v letošnji sezoni zadovoljna Tina Kaker, ki je v Brčkem blestela v bloku. Od devetnajstih kamniških jih je prispevala kar devet.

  »Ko sem po koncu tekme pogledala statistiko, sem se tudi sama začudila, da jih je bilo toliko. Naš trener Gregor Rozman ve, kaj dela in na dopoldanskih treningih v Rožni dolini veliko pozornosti namenjamo tudi individualnim treningom, tako posebej delamo na bloku, sprejemu, podaji … Ko tekem še ni, ne moreš vedeti, ali so ti treningi koristni, toda zdaj, ko smo v tekmovalnem ritmu, se rezultati tega dela vse bolj kažejo, tako da mi zdaj ni žal, da smo trdo delali.«

  Navkljub uspešnemu začetku sezone pa se v kamniškem taboru za že odigranimi tekmami ne ozirajo, zavedajo se, da vsaka tekma pomeni poglavje zase. To velja tudi za sredino tekmo četrtega kroga domačega prvenstva, ko bo v goste prišel Ankaran, ki je po gostujočem porazu v Grosuplju prišel do dveh zmag. Najprej v gosteh v Šempetru v Savinjski dolini, minulo soboto pa še doma proti Formuli Formis. V novi sezoni jih vodi nekdanji trener GEN-I Volleyja Alen Bektašević, novinka pa je tudi nekdanja slovenska reprezentantka Sara Valenčič, ki je v svoji dolgoletni karieri nosila tudi kamniški dres.

  »Nobena tekma ne v državnem prvenstvu ne v srednjeevropski ligi ni lahka. Ne glede na to kdo je na drugi strani mreže, za vsako ekipo se pripravljamo isto in ji dajemo enako pozornost. Zato z naše strani v sredo zagotovo ne bo nobenega podcenjevanja, prav tako si ne smemo dovoliti enostavnega vstopa v tekmo, kajti to se lahko hitro maščuje. Res je, da bomo igrale doma, kar nam ustreza, ampak Ankaran je s Saro Valenčič pridobil izkušnje, tu je še Katja Medved, še ena nekdanja reprezentantka, tako da se obeta še ena zanimiva tekma,« se sredinega obračuna z Ankarančankami veseli Tina Kaker, ki drugo sezono nosi dres kamniškega kluba.