Ribičevi mladci v pokalni tekmi odvzeli niz izkušenim odbojkarjem Ludusa

    V tretjem krogu Pokala Slovenije se je končala pot druge moške ekipe Calcit Volleyja, ki je v dvorani Maksa Pečarja morala priznati premoč ekipi Ludus beach park, ki je slavila s 3:1 (-22, 14, 13, 22). V dvorani Maksa Pečarja bodo 6. novembra svojo tekmo četrtega kroga pokalnega tekmovanja igrale tudi odbojkarice druge ekipe Calcita Volleyja, v osmini finala pa bosta tekmovanje začeli tudi prvi kamniški ekipi.

    Varovanci Gašperja Ribiča niso imeli ravno sreče z žrebom, saj so v tretjem krogu naleteli na ekipo Ludus beach park, ki jo sestavljajo nekdanji igralci številnih slovenskih prvoligaških klubov, med njimi je kar pet nekdanjih Calcitovcev. Kamniške barve so v preteklosti branili Tomi Šmuc, Boris Brus, Matjaž Sušec, Martin Hrast in Jernej Potočnik.

    V prvem nizu so Urban Blaževič, Matija Lakner, Nik Mujanovič, Teo Podobnik, Ambrož Poljanšek, Rok Podbregar in Mark Uršič sicer slavili, v nadaljevanju pa so prišle do izraza večje izkušnje igralcev, ki jih je vodil še en nekdanji slovenski reprezentant, Tomi Šmuc, ki je v začetku tega tisočletja sodeloval pri dveh naslovih državnega prvaka Calcit Volleyja in enem pokalnem naslovu. V igro so za kamniško ekipo vstopili še Miha Grahek, Marko Medved in Nik Drnovšek.

    Druga ženska ekipa Calcit Volleyja bo svojo tekmo z Vitalom Ljubljano, ki igra v 2. DOL – zahod, igrala šele prihodnjo sredo, 6. novembra, obe prvi kamniški ekipi pa se bosta Pokalu Slovenije pridružili v osmini finala. Branilke pokalnega naslova se bodo pomerile s Kajuh Šoštanjem, članom 3. DOL – vzhod, medtem ko se bodo Kamničani pomerili z zmagovalcem dvoboja četrtega kroga med ekipama ŠD Hit in ŠD Papagaji Vransko. Obe prvi tekmi sta na sporedu 13. novembra.