Po izgubljenem nizu stresli jezo nad domačini

  Odbojkarji Calcit Volleyja so tudi v tretjem krogu srednjeevropske lige osvojili vse tri točke. Tokrat na gostovanju v Kašteli, kjer so domačo Mladost Ribolo premagali s 3:1 (25, 19, -21, 15). S tekmo manj so zdaj na drugem mestu, pred njimi je s točko več zagrebška Mladost, v prihodnjem krogu, v soboto, 2. novembra, pa bodo ob 20. uri gostili avstrijsko ekipo Union Raiffeisen Waldviertel.

  Mladost Ribola Kaštela – Calcit Volley  1:3 (-25, -19, 21, -15)

  Kaštela – Mestna dvorana Kaštela, gledalcev 150, sodnika: Ovuka, Kuzmanović (oba BiH).

  Mladost Ribola Kaštela: Perić 4, Solbrig 6, Giljanović 11, Matoković 23, Ivić, Medan 2, Zeljković 10, Cikojević, Šućur, Pervan (L), Palić (L), Šuker 1, Bašić. Trener: Ivan Rančić.

  Calcit Volley: Pereira, Hribar (L), Bregar 10, Koncilja, Hebda 14, Jordanov, Planinc, Brulec 6, Kvas, Lakner 1, Kotnik 12, Štembergar Zupan 16, Lazar 7, Rotar. Trener: Marko Brumen.

  Varovanci Marka Brumna so v srednjeevropski ligi dobili obe svoji tekmi in so bili pred gostovanjem v Kašteli edina neporažena ekipa v tem tekmovanju. Na drugi strani so Kaštelani premagali Mladost iz Zagreba, pred tednom dni pa so v svoji dvorani morali priznati premoč ACH Volleyja. Praznih rok so ostali tudi proti Kamničanom, ki so po izgubljenem tretjem nizu v četrtem popolnoma nadigrali domačine.

  Prvi niz se ni začel po željah kamniške ekipe, ki je po uspešnem napadu Ivana Zeljkovića zaostajala za tri točke (6:9, domačini pa so vodili tudi še z 10:7. Toda na servis Jana Brulca in Milosza Hebde so Kamničani z delnim izidom 9:1 prišli do vodstva s 16:11. Ko je Domen Kotnik dosegel dva zaporedna asa, je vse kazalo na zanesljivo kamniško zmago v uvodnem nizu, saj so vodili že z 21:14, toda domačini so na 22. točki izid izenačili, nato ubranili tri zaključne točke, četrto pa je le izkoristil odlični Hebda.

  V drugem nizu so bili ves čas v prednosti odbojkarji Calcit Volleyja, vendar do končnice niza nikoli za več kot tri točke. Šele Hebda je z dvema zaporednima napadoma Kamničane popeljal do prednosti štirih točk (20:16), nato pa je po polminutnem odmoru domače ekipe točko dosegel še Miha Bregar. Tokrat visoke prednosti petih točk (22:17) Kamničani niso zapravili, vodstvo z 2:0 v nizih sta potrdila Jan Brulec in Domen Kotnik.

  Tudi po zaslugi lastnih napak Kamničanov so domači odbojkarji tretji niz začeli z vodstvom 8:5, toda po asu Brulca sta bili ekipi na deseti točki že skupaj. Vendar le do izida 14:14, kajti s tremi zaporednimi točkami je Mladost povedla s 17:14, po bloku Ivana Matokovića že z 20:16, prednost štirih točk je bila tudi ob koncu niza. Spet pa je bil uspešen Matoković, ki je Kamničanom povzročal največ težav.

  Toda v četrtem nizu so slovenski podprvaki spet strnili svoje vrste. Zmanjšali so število lastnih napak, spet so bili bolj nevarni na servisih, v napadu pa sta se Hebdi, Kotniku in Štembergar Zupanu pridružila še oba blokerja, Miha Bregar in Luka Lazar. Prav po dveh zaporednih asih Lazarja so Kamničani vodili že s 15:8, visoke prednosti pa niso več izpustili iz rok. Zadnjo točko na tekmi je dosegel Andrej Štembergar Zupan.