V zaostali tekmi boljši od Kranjčanov

  V zaostali tekmi 17. kroga 2. DOL za moške so odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja v dvorani OŠ Stranje premagali kranjski Vet4Pet Triglav s 3:1 (20, -23, 29, 19). Kamničani, ki so si že zagotovili napredovanje v 1B. DOL, bodo v 19. krogu v soboto gostili Ljubljano Volley.

  Calcit Volley II – Vet4Pet Triglav  3:1 (20, -23, 29, 19)

  Stranje – Dvorana OŠ Sranje, sodnika: Čoloman, Milojevič.

  Calcit Volley II: Podbregar, Medved (L), Sladič, Okorn, Drolc, Drnovšek, Frece, Poljanšek, Blaževič, Burkeljca. Trener Gašper Ribič.

  Vet4Pet Triglav: Radosavljević, Primšar, Pečnik, Kalan, Kordež, Karničar, Pavlin (L), Bratož, Sokol, Verbič (L), Šluga. Trener: Aleš Hribar.

  Mladi Kamničani, ki so si že pred časom zagotovili prvo mesto v drugoligaški konkurenci, še naprej zmagujejo. V zaostali tekmi 17. kroga so prišli še do svoje osemnajste zmage, samo v dveh tekmah pa niso osvojili vseh treh točk. Ena od njih je bila v petem krogu, ko so jim na domačem igrišču točko odščipnili prav Kranjčani, v desetem pa so s 3:2 premagali tudi Ljubljano Volley, ki varovancem Gašperja Ribiča v goste prihaja v soboto. Tudi v tretji letošnji medsebojni tekmi so Kranjčani, ki jih vodi Aleš Hribar, nekdanji dolgoletni pomočnik prvih članskih ekip Calcit Volleyja in eno sezono prvi trener, pošteno namučili domačo ekipo, ki je večji del tekme igrala v postavi Jakob Drolc, Gregor Frece, Miha Okorn, Enej Sladič, Ambrož Poljanšek, Jure Burkeljca in Marko Medved. Rok Podbregar je nekajkrat prišel v igro na servis namesto Jureta Burkeljce.

  Začetek prvega niza je pripadel domačinom, ki so povedli z 9:4, vendar so se gostje s štirimi zaporednimi točkami vrnili v igro (8:9), na petnajsti točki pa so izid izenačili. Izenačeno je bilo še pri izidu 16:16, nato pa so Kamničani z delnim izidom pobegnili na 21:16 in na koncu izkoristili prvo zaključno žogo. Tudi v drugem nizu so bili večinoma v prednosti domači odbojkarji, ki so pred vstopom v končnico vodili z 20:17. Toda tokrat so bili gostje tisti, ki so ob boljšem servisu dosegli kar sedem zaporednih točk, nato pa izkoristili tretjo zaključno žogo.

  V tretjem nizu so bili Kranjčani tisti, ki so bili v vodstvu praktično od začetka. Vodili so z 12:7, s 16:11 in 19:15, toda na dvajseti točki so domačini izid izenačili, v napeti končnici pa so ubranili kar pet zaključnih žog gostov, sami pa izkoristili prvo. V četrtem nizu je najboljša ekipa druge lige samo potrdila, da je v letošnji sezoni, tri kroge pred koncem, še vedno nepremagljiva.

  Izjava po tekmi

  Ambrož Poljanšek, igralec Calcit Volleyja: »Glede na to, da smo drugo ligo že osvojili, smo v tekmo vseeno vstopili z željo po zmagi. Namesto Urbana Blaževiča je na podaji tokrat igral Jakob Drolc, ki je dobro razigraval soigralce. Pohvalil bi borbo in energijo na igrišču. Ključ do zmage pa so bile dobre podaje in sprejem.«