Usodne so bile lastne napake

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 22. kroga 1B. DOL za ženske v gosteh izgubile proti Ljutomeru z 0:3 (-17, -24, -23). V prihodnjem krogu bodo v soboto, ob 15. uri, v dvorani OŠ Stranje igrale proti ekipi TPV Volley NM.

  Ljutomer – Calcit Volley II 3:0 (17, 24, 23)

  Ljutomer: Banfi, Šijanec 1, Budna, Škrobar, Makoter, Pintarič 5, Ana Kolmanič 17, Anja Kolmanič 10, Mikl (L), D. Oletič 9, A. Oletič, Sužnik 7, Novak (L). Trener: Bojan Novak.

  Calcit Volley II: Topič 1, A. Stupar 3, Maček 12, Ifko 3, Vravnik, K. Stupar, Butalič (L), S. Sitar 4, Gojak (L), Gimpelj 18, Vučučević 1. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Mlade kamniške odbojkarice so četrti del v 1B. DOL začele s porazom v Ljutomeru. Čeprav niso osvojile niza, z igro niso razočarale, vendar so bile v končnicah drugega in tretjega niza premalo zbrane. Ob tem so naredile tudi preveliko število lastnih napak.

  V prvem nizu sta bili ekipi do enajste točke izenačeni, z uspešnim napadom Anje Kolmanič pa so domačinke kot prve pobegnile za tri točke (15:12). Po kar treh zaporednih napakah so Kamničanke zaostajale že za pet točk (14:19). Z asom Sare Sitar so se nasprotnicam še približale na tri točke zaostanka (16:19), toda po asu Sužnik so Ljutomerčanke pobegnile že za sedem točk (23:16), tako da je bil uvodni niz odločen.

  V drugem nizu so bile kamniške odbojkarice tiste, ki so prve prišle do treh točk prednosti, ko je bila uspešna Tina Topič (9:6). S tremi točkami prednosti so vodile tudi po bloku Sare Sitar (16:13), vendar so Ljutomerčanke na servis Anje Kolmanič dosegle šest zaporednih točk in povedle z 19:16. Razpoložena Kaja Gimpelj je na 20. točki izid izenačila, v napeti končnici pa je bila za kamniško ekipo usodna Anja Kolmanič.

  Domače odbojkarice so bolje odprle tretji niz, saj so po točki Anje Kolmanič povedle s 7:2, toda na trinajsti točki sta bili ekipi že skupaj. Z dvema asoma Diane Oletič so Ljutomerčanke spet nekoliko pobegnile (18:15) ter nato prednost ohranile do konca tekme, čeprav so izkoristile šele tretjo zaključno žogo.

  Izjava po tekmi

  Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja II: »Igra ni bila slaba, na obeh straneh smo spremljali borbeno igro, vendar so imele Ljutomerčanke zagotovo boljšo obrambo, mi pa smo naredile nekaj nepotrebnih napak. V ključnih trenutkih tekme smo bile premalo zbrane, kar je bilo predvsem usodno v drugem in tretjem nizu. Dober element naše igre je bil tokrat servis.«