V Zagrebu po polfinale Mevze

  Pred odbojkaricami Calcit Volleyja je še zadnji turnir rednega dela srednjeevropske lige (Mevza). Na turnirju v Zagrebu bodo v torek igrali z domačo Mladostjo, v sredo pa še z ukrajinsko ekipo Prometej Dnipro. Obe tekmi se bosta začeli ob 18.30, Kamničanke za uvrstitev v polfinale potrebujejo točko.

  V soboto so imele kamniške odbojkarice v domačem prvenstvu težko preizkušnjo v Kopru, kjer so se morale pošteno potruditi, da so zlomile odpor domačega Ankarana. Že pred tekmo je Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja, opozarjal, da imajo Ankarančanke boljšo ekipo, kot kaže njihov trenutni položaj na prvenstveni lestvici.

  »V letošnji sezoni Ankarančank še nisem videl tako dobro igrati, mi pa nismo bili na svoji običajni ravni. Bili smo premalo agresivni, premalo odločni, tu predvsem mislim na napadu in v takšnem primeru se zadeve lahko hitro zakomplicirajo. V četrtem nizu so igralke stopile skupaj in ga odigrale z več agresije, več želje, tudi več borbenosti, kar nam je nato tudi prineslo zmago,« je o sobotni tekmi dejal Rozman.

  Popolnoma drugačni tekmi čakata Kamničanke na turnirju v Zagrebu, ki jim lahko prinese uvrstitev v polfinale srednjeevropske lige. Trenutno so na drugem mestu, z eno zmago so lahko tudi prve, že z osvojeno točko pa bi si prav tako priigrale uvrstitev med štiri najboljše ekipe. Njihov prvi nasprotnik bo Mladost, s katero so se pomerile v prvem krogu kvalifikacij lige prvakinj. V Zagrebu je bilo 3:0 za Mladost, v Kamniku so s 3:0 zmagale odbojkarice Calcit Volleyja, ki so bile boljše tudi v t. i. zlatem nizu. Tudi Zagrebčanke so pri treh zmagah in enem porazu, prav tako Prometej Dnipro, ekipa, ki je Kamničanke lani izločila v drugem krogu kvalifikacij lige prvakinj.

  »Pred nami sta dve zelo težki tekmi. Res je, da smo v tej sezoni izločili Mladost iz kvalifikacij lige prvakinj, vendar ne smemo pozabiti, na kakšen način so nas premagale v svoji dvorani. To je tisto, kar želimo popraviti. Narediti moramo čisto vse, da se uvrstimo v polfinale Mevze. Vemo, kaj moramo narediti, kaj nas čaka in upam, da bomo v Zagrebu pravi. Zagrebčanke so že dolgo skupaj, dvigujejo svojo povezanost znotraj svoje ekipe, igrajo doma, in če ne bomo od prve do zadnje točke stopili skupaj, se nam ne piše nič dobrega,« pred torkovo tekmo z Zagrebčankami opozarja Rozman.

  Še težji nasprotnik bo ukrajinski Prometej Dnipro, ki je sezono začel v češki ligi, toda … »Prometej je izstopil iz češke lige, v kateri je bil prvi. Razlogov za izstop ne vem, gre pa za ekipo, ki je dosegla zmago v ligi prvakinj, ki je bila, kot rečeno, gladko prva v češkem prvenstvu, kar samo govori o njegovi kakovosti. Zagotovo gre za ekipo, ki je najmanj na naši ravni, če ni celo boljša,« pa se je kamniški trener dotaknil še ukrajinske ekipe, za katero zelo uspešno igra slovenska reprezentantka Mirta Velikonja Grbac.